-Önceki iki yazımızda, şehir merkezinde yaşanan trafik sorunlarının bir bölümünü paylaştık. Çoğu güncel rahatsızlıkları nisbeten azaltmak amaçlanmıştır.

-İleriye, geleceğe dönük çalışmalarda büyük önem taşıyor. Planlamanın zamanında, süratle yapılması gereğide var. Hergün yeni yapılaşmalar; uygulamalarla, gelecekte adeta çözümsüzlüğe sıkıştırılıyor.

-Şehrimiz merkezinde, eski yerleşim alanlarında büyük parseller yoktur. Buralarda yapılacak yapılar için kendi parseli içinde otoparksa otopark parası tahsil edilebilir. İmkansız bir durum arzediyor.

-Şehrimizin yeni gelişme bölgelerinde imar ve ruhsat düzenlemeleri yapılırken, merkezde olduğu gibi otopark mecburiyeti para tahsil etmek suretiyle çözmek son derece yanlış ve geleceğide zora sokan bir uygulama olacaktır.

-Parseller çok müsait olduğu, otopark ayrılabilecek yeterli olanı olduğu halde, binaları birkaç daire fazla kat sahibi olsun anlayışıyla; otopark yeri ayırmayıp, parasını tahsil edip, araçlarda yollara park etsin denirse; gelecekte bu uygulamayı yapacaklar için kimse hayır dua beklemenin kişinin rantını genişletmek adına kamuya ayrılmış yolları kullandırmak şehre yapılacak en büyük yanlışta olacaktır. Böyle hevesler ve uygulamaları içine sindirebilecekleri için hatırlatılmayı zaruri görüyorum.

-Gelecek amaçlı planlamalarda; GOP Bulvarına, Behzat Bulvarına paralel şehrin doğusunda, Perakende, Devegörmez, Çay Mehmetpaşa, Örtmenliönü, Oğulbey’i içine alacak imar düzenlemesi ile yeni bir bulvara kavuşmak imkanı vardır.

-Mevcut imar durumu ile üç-dört kat imara müsait bölgelere müteahhitler rağbet etmiyor. Bölgenin viraneliğide aynen devam ediyor.

-Bölgede güzergaha isabet edecek düzenlemeler sonucu 5-6 kat imar izni verilebildiğinde, üçüncü bir bulvara sahip olunacağı gibi.

-Merkezde güzel bir yapılaşma ve yerleşim bağlanmış olacaktır.

-GOP. Bulvarının batısında, tarihi eserlerin ağırlığıda dikkate alındığında aynı imkanımız yoktur.

-Turhal Tokat-Niksar Reşadiye- Erzincan-Erzurum Devlet Karayolunun şehrimizin merkezini kullandığını birkaç defa bu sutünlarda açıklamış kuzey çevre yolunun önemini belirtmiştim. Siyasi destek gerekiyor.

-Karayolları Genel Md.lüğüyle gereken girişimler olmalı, kuzey çevre yolunun hiç olmazsa projesi yaptırılarak Belediyemize verilmesi sağlanmalıdır. Belediyemiz, Tokinin, Yazıcıoğlunun kuzeyinden geçecek çevre yoluna göre imarını genişletecek yeni, yerleşim olanlarınada kavuşulmuş olacaktır.

-Şehrimizin geleceği için, çok önemlidir adımda olacaktır. Kazovamızın tarım alanlarımızın beton yığınına dönmesi nede fırsat verilmemiş olacaktır.

-Tarım alanlarını betonlaştırıp, buğdayı, mercimeği nohutu yabancıdan alır hale getirildi.

-Ülkemizdeki gıda deposu ovaların koruma altına alınacağını açıklayan toprağın, yeşilin değerini bilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e sonsuz teşekkürler.

-Herkes gözünü dikmiş verimli sulanabilen münbit arazilere.

-Devletimiz yıllar önce trilyonlar harcayarak, barajlar, sulama kanalları yapmış insanlar topraktan beslensin, ürün yetiştirsin ekonomisine tarımla güçlendirsin, yeşil dökü bozulmasın diye.

Geleceğe proje yapmışlar geleceğimizi adeta kurtarmışlar.

-Şimdilerde ise hoyratça, sulanabilen verimli tarım arazilerimizi ellerimizle yok etmeye devam ediyoruz. Geleceğimize torunlarımıza Beton yığını kupkuru bir coğrafya bırakmakta yarışıyoruz.

-Rantçılar, hazira konmayı beceri sananlar, ellerinizi tarım arazilerinden artık çekin.

-Ovaları, tarım arazilerini koruma altına almak geleceğimizide kurtarmaktır.

Sevgi ve Saygılarımla.