Orta saha pozisyonunda forma giyen Sergio Oliveira, bu sezon Süper Lig'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Ancak son dönemde yaşadığı kadro dışı kalma ve tartışma olayları ile gündeme gelen Sergio Oliveira araştırılıyor. Peki, Sergio Oliveira kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, neden gündem oldu, Okan Buruk'la tartıştı mı? Sergio Oliveira kadro dışı mı kalacak, sözleşmesi fesih mi edilecek, ne kadar ceza alacak? İşte detaylar...

Sergio Oliveira kimdir?

2 Haziran 1992 doğumlu Portekizli futbolcu Sergio Oliveira, 2022-2023 yaz transfer sezonunda Galatasaray'a katılarak kısa sürede takımın önemli parçalarından biri haline geldi.

Ahmet Mekin kaç yaşında, şuan nerede ne yapıyor? Ahmet Mekin kimdir? Ahmet Mekin kaç yaşında, şuan nerede ne yapıyor? Ahmet Mekin kimdir?

Futbol kariyerine Clube Desportivo Paços de Brandão'da başlayan ve Porto'nun altyapısına geçen Oliveira, profesyonel kariyerine 2010 yılında Porto formasıyla adım attı. Başarılı orta saha oyuncusu, kiralık olarak görev yaptığı dönemlerde de önemli deneyimler kazandı. Beira-Mar, Penafiel, Paços Ferreira gibi Portekiz kulüplerinin yanı sıra KV Mechelen, FC Nantes ve PAOK gibi yurtdışı takımlarında da forma giydi.

Sergio Oliveira'nın kariyerindeki önemli dönemeçlerden biri de Serie A ekibi Roma'da geçirdiği sezon oldu. İtalyan ekibinde gösterdiği performansla adından söz ettiren Oliveira, 22 resmi maçta forma giyerken 3 gol atmış ve 1 gol pası vermişti.

Ayrıca Portekiz milli takımının da formasını giyen deneyimli futbolcu, ulusal takımda da önemli bir rol üstlendi. Bugüne dek 13 kez milli formayı giyen Oliveira, takımına 1 asistlik katkı sağladı.

Sergio Oliveira kadro dışı mı kalacak, sözleşmesi fesih mi edilecek, ne kadar ceza alacak?

Galatasaray'da geçen hafta oynanan Fatih Karagümrük maçının ardından teknik direktör Okan Buruk ile tartıştığı iddia edilen ve Beşiktaş derbisinde kadroya alınmayan Sergio Oliveira'ya ceza yolda. Maç öncesinde Buruk'un, Oliveira'nın ismini anmaması dikkat çekerken, kulüp yönetimi Portekizli oyuncuya ağır bir fatura çıkarabilir. Fanatik'in haberine göre, kulübün hukukçuları, 2 sene daha sözleşmesi bulunan ve yılda 2.75 milyon euro kazanan futbolcunun durumunu inceliyor. Kadro dışı kalan Oliveira'ya para cezası verileceği ve sözleşme feshi durumunda mali yükünün hesaplandığı belirtiliyor. Bu sezon sakatlık sebebiyle uzun süre forma giyemeyen 32 yaşındaki futbolcunun Galatasaray ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Olay, kulüp içindeki disiplin ve futbolcu-antrenör ilişkileri açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yapılan başka bir iddiada ise Oliveira'nın bugün antremana katıldığı yer aldı. Gelişmelerle birlikte detaylar şekillenecek.