Nazar ve göz değmesine karşı korunma yöntemlerine dair, Arapça ve Türkçe okunuşlarıyla duaların yer aldığı kapsamlı bir rehber sunuldu. işte Sizde Nazar Olduğunun Belirtileri ve Nazar İçin Okunacak Dua ve Ayetler haberi detayları...

Nazar Belirtileri neler, nasıl anlaşılır?

Nazarın etkileri insan yaşamında ani ve beklenmedik değişikliklerle kendini gösterir. Kişinin normalde enerjik olduğu durumlarda dahi birdenbire düşme, baş ağrısı, vücutta ortaya çıkan yaralar, saç dökülmesi gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Aynı şekilde, kişinin başarılı olduğu bir işte ani bir başarısızlık yaşaması veya sevdiği aktivitelerden zevk almamaya başlaması gibi durumlar da nazarın etkisiyle ilişkilendirilebilir.

Nazar değmesiyle ilişkilendirilen belirtiler sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal ve duygusal düzeyde de kendini gösterebilir. Kişi, normalde zevk aldığı şeylerden keyif alamamaya başlayabilir, mutsuzluk ve halsizlik hissi yaşayabilir. Unutkanlık, az konuşma ve genel bir keyifsizlik durumu da nazarın etkisiyle ilişkilendirilen ruhsal belirtiler arasında yer alır.

Nazarın etkilerinden korunmak için çeşitli önlemler alınabilir. Bunlar arasında dualar okumak, koruyucu takılar takmak, nazar boncukları kullanmak gibi geleneksel yöntemlerin yanı sıra pozitif enerjiyi artıran aktiviteler yapmak da bulunur. Ancak bu önlemlerin kesin bir koruma sağladığına dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Sonuç olarak, nazarın varlığı ve etkileri genellikle kişinin inanç sistemine bağlı olarak değerlendirilir.

Nazar İçin Okunacak Dua ve Ayetler

Bu rehberde ayrıca Peygamberimizin nazara karşı tavsiye ettiği dualar da yer almaktadır. İşte Nazar ve göz değmesine karşı okunacak dualar:

  1. Kalem Suresi 51-52. Ayetler (Nazar Ayeti)

    Arapça: "وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ * وَمَا هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ"

    Türkçe: "Şüphesiz inkâr edenler Zikr’i (Kur’an’ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) “Hiç şüphe yok o bir delidir” diyorlar. Hâlbuki o (Kur’an), âlemler için ancak bir öğüttür."

  2. Felak Suresi

    Arapça: "قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ * مِن شَرِّ مَا خَلَقَ * وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ * وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ * وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ"

    Türkçe: "De ki: Ben, karanlığı yarıp sabahı ortaya çıkaran Rabbe sığınırım, yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfleyenlerin şerrinden, ve hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden."

  3. Nas Suresi

    Arapça: "قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ * مَلِكِ النَّاسِ * إِلَٰهِ النَّاسِ * مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ * الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ * مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ"

    Türkçe: "De ki: İnsanların Rabbine sığınırım, insanların malikine, insanların (gerçek) ilahına; insanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesecinin şerrinden, o ki, insanların göğüslerine (kötü düşünce, şüphe) vesvese verir, gerek cin, gerekse insanlardan (olan vesvesecilerin şerrinden Allah’a sığınırım.)"

  4. Mümin Suresi 1-3 Ayetler

    Arapça: "حم * تَنزِيلُ الْكِتَابِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ * غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِ شَدِيدِ الْعِقَابِ ذِي الطَّوْلِ ۖ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ إِلَيْهِ الْمَصِيرُ"

    Türkçe: "Hâ. Mîm. Bu kitap, kudreti dâimâ üstün gelen ve her şeyi hakkiyle bilen Allah tarafından parça parça indirilmektedir. O Allah, günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, cezalandırması şiddetli, bununla birlikte lutuf ve ihsânı çok geniş olandır. O’ndan başka ilâh yoktur. Dönüş yalnız O’nadır."

  5. Ayete'l Kürsi

    Arapça: "اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِندَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ"

    Türkçe: "Allah, kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir. Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür."

Bu dualar nazara ve göz değmesine karşı korunmak amacıyla okunmaktadır.