Tokat'ta 17-18 Mayıs Tarihin Maçlarının Hakem ve Gözlemcileri Belli Oldu Tokat'ta 17-18 Mayıs Tarihin Maçlarının Hakem ve Gözlemcileri Belli Oldu

Türkiye’nin dört bir yanında futbol heyecanı zirveye ulaşmış durumda. Nesine 2. Lig ve 3. Lig Play-Off mücadeleleri tüm coşkusuyla sürerken, Trendyol 1. Lig ve Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) ise, haftaya başlayacak. Ülkemizde futbol heyecanı sürerken, Tokat’ta yine sessizlik hâkim. Yıllardır gündemde olan ama bir türlü hayata geçirilemeyen modern şehir stadyumu projesi hâlâ yerinde sayıyor.Stat Yoksa Maraton Kapatılsın (1)-1

Yatırımlar Başka Şehirlere, Bekleyiş Tokat’a Düşüyor
Tokatlı futbolseverlerin en büyük serzenişi yıllardır, “Bizim de neden modern bir stadyumumuz yok?” Her seçim döneminde vaat edilen, her yıl çeşitli platformlarda gündeme getirilen stadyum projesi, ne yazık ki somut bir ilerleme kaydedemedi. Türkiye’nin birçok ili modern stadyumlarına kavuşarak hem ekonomik hem sosyal anlamda gelişirken, Tokat adeta kenarda bekletilen bir şehir konumuna düştü.

Bir Stadyum, Sadece Taş ve Beton Değildir
Yeni nesil stadyumlar artık sadece spor karşılaşmalarının yapıldığı yerler değil; şehirlerin enerjisini, ruhunu ve vizyonunu yansıtan simge yapılara dönüşmüş durumda. Maç günlerinde şehir ekonomisi canlanıyor, restoranlar ve oteller dolup taşıyor, esnaf kazanç sağlıyor. Ancak Tokat hâlâ, geçmişin izlerini taşıyan ve çağın gerisinde kalan tesislerle mücadele ediyor. Yetersiz tribünler, eksik altyapı ve konforsuz seyir alanları, Tokat’ı sporda bir üst seviyeye taşıyamıyor.88903 Aw082915 07Gençlik Var, Umut Var Ama Sahne Yok
Tokat, altyapısından yetiştirdiği genç futbolcularla her zaman gurur duydu. Ancak bu yetenekli gençler, kendilerini gösterecekleri modern bir sahne bulamadan ya başka şehirlere göç ediyor ya da futboldan uzaklaşıyor. Tokatlı gençler için alkışlanacak bir tribün, mücadele edecekleri bir zemin ve hayallerini gerçekleştirecekleri bir vitrin hâlâ oluşturulabilmiş değil.

Tokatlılar Sormaya Devam Ediyor: “Daha Ne Kadar Bekleyeceğiz?”
Tokat halkı artık sözlerle avunmak istemiyor. “Başlanacak, yapılacak, projeye alındı.” gibi söylemler Tokatlı için inandırıcılığını yitirdi. Futbolseverler, Play-Off mücadelelerini ekranlardan izlemek yerine, kendi şehirlerinde o atmosferi yaşamak istiyor. Gençler, kendi memleketlerinin sahasında mücadele etmek, binlerce hemşerisiyle birlikte galibiyet sevinci yaşamak istiyor.

Tokat’ta hâlâ bir stadyum yapılması bekleniyor. Ve bu sadece bir spor tesisi değil; Tokat’ın geleceğe umutla bakabilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Whatsapp Görsel 2025 04 30 Saat 14.11.17 2212511E-1

Editör: Mustafa Işık