Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Koordinasyonu ile TOGÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ve Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkılarıyla “Tek Sağlık Yaklaşımıyla Keneler ve Kene Kaynaklı Hastalıklar Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyum kapsamında, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıza Çıtıl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Emre Bulut, Tokat İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Tuğba Keskin Taşkın ve Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Veteriner Hekim Seda Çelik tarafından çeşitli konularda bilgiler sunuldu.Tek Sağlık Yaklaşımıyla Keneler Ve Kene Kaynaklı Hastalıklar Sempozyumu (4)

Kaymakam Ören, Yukarıgüçlü Köyü'nde İçme Suyu Sondajını İnceledi Kaymakam Ören, Yukarıgüçlü Köyü'nde İçme Suyu Sondajını İnceledi

Uzmanlar, kenelerin biyolojisi, insanlarda parazitlenen kene türleri, kene kaynaklı hastalıklar, kenelerden korunma yöntemleri ve kenelerle mücadele kapsamında kamu kurumlarının gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sempozyumda, kenelerin biyolojisi ve ekolojisi ile ilgili temel bilgilerden, kene kaynaklı hastalıkların teşhis ve tedavisine kadar geniş bir yelpazede sunumlar yapıldı.Tek Sağlık Yaklaşımıyla Keneler Ve Kene Kaynaklı Hastalıklar Sempozyumu (2)Etkinlik, keneler ve kene kaynaklı hastalıklarla ilgili farkındalığın artırılmasına ve bu konudaki mücadele yöntemlerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlanması bekleniyor.

Tek Sağlık Yaklaşımıyla Keneler Ve Kene Kaynaklı Hastalıklar Sempozyumu (3)

Editör: Mustafa Işık