Haber-Foto: Mustafa Işık
Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, Borsa Meclis Başkanı Muhlis Yılmaz'ın da bulunduğu ortamda Burçak Kafe'de düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla buluştu. Tokat Hürsöz Gazetesi, Ajans muhabirleri ve diğer yerel medya kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda, Başkan Bora önemli açıklamalarda bulundu.
"Kahvaltımıza Hoş Geldiniz"
Programda selamlama konuşması yapan Başkan Lütfi Bora, basın mensuplarının desteğinin önemine vurgu yaparak, "Artık olağan hale gelen kahvaltımıza hoş geldiniz. Bugün, hem 2024 yılının değerlendirmesini yapacak hem de 2025 yılı için projelerimizi ele alacağız. Sohbet ortamında fikirlerimizi paylaşacak ve sizleri de dinleyeceğiz. Gerek siyaset gerek meslek kuruluşları açısından görevlerimizi yaparken sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kahvaltıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun." dedi.
“TMO Tokat’ta Güçleniyor”
Programın soru-cevap bölümünde, Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç’ın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) faaliyetlerine dair bir sorusunu yanıtlayan Başkan Bora, TMO’nun Tokat’taki yapılanması hakkında detaylı bilgiler verdi.
Başkan Bora, "TMO, geçtiğimiz yıl Tokat’ta bir müdürlük olarak kuruldu. Şu anda da yerleri netleşti. Taşova’da bir yer edindiler ve depolarını inşa etmeye başlayacaklar. Zannedersem, alımları 2025 sezonuna yetişir. TMO, Tokat’ta ciddi bir alım kapasitesine sahip. Tokat merkezde, Zile’de, Erbaa’da ve Niksar’da gerek depolar kiralayarak gerek kendi depolarını kurarak güçlü bir şekilde alımlarını yaptı." diye konuştu.
Bora, TMO’nun Tokat için önemine de dikkat çekerek, "Kuzeyimizdeki savaştan dolayı hububat sektörü sıkıntıya girmesin diye devletimiz olağan tedbirlerini aldı. Artık TMO da Tokat’ta güçlü bir şekilde var olacak." şeklinde konuştu. “Lisanslı Depo Projeleri Askıda”
Başkan Bora, Tokat’ta planlanan lisanslı depo projelerine ilişkin de bilgi verdiği açıklamasında, "Tokat’ta son üç yıldır, bildiğim kadarıyla, bir tanesi Zile’de olmak üzere toplamda üç lisanslı depo projesi bulunuyor. İkisi Turhal’da yer alıyor. Ancak yapım maliyetlerinin artması nedeniyle bu projelerin inşaatlarına başlanmadı. Lisansları hâlâ duruyor. Ancak TMO’nun Tokat’ta alım noktalarını oluşturmasıyla birlikte, bu projelere ihtiyaç duyacaklarını pek sanmıyorum." ifadelerini kullanarak açıklamasına son verdi.
2025 Yılı İçin Yeni Hedefler
Programda, 2024 yılının değerlendirilmesinin yanı sıra 2025 yılına dair planlar da gündeme geldi. Başkan Bora, yerel basın mensuplarının fikirlerine ve desteğine her zaman açık olduklarını belirterek, ilerleyen dönemde yapılacak projeler için iş birliği mesajı verdi.