Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 1. sınıf öğrencisi Emircan Çolak, 25-26 Ekim tarihlerinde Kahramanmaraş'ta düzenlenen 1. Karakucak Güreşi Dünya Şampiyonası'na damgasını vurdu. 60 kiloda mücadele eden Çolak, rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu unvanını kazandı ve üniversitesine, şehrine ve ülkesine büyük bir gurur yaşattı.
Rektör Yılmaz'ı Ziyaret ve Tebrikler
Elde ettiği bu görkemli başarının ardından bir ziyaret gerçekleştiren şampiyon sporcu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ın makamında ağırlandı. Rektör Yılmaz, Emircan Çolak'ı elde ettiği dünya şampiyonluğu dolayısıyla tebrik ederek, bu başarıyı hem Tokat hem de Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi için büyük bir onur kaynağı olarak değerlendirdi. Yılmaz, genç sporcunun başarılarının devamını diledi.
"Uluslararası Arenada Temsilimizi Sürdüreceğiz"
Ziyaret sırasında duygularını paylaşan Emircan Çolak, kendisine gösterilen destek için Rektör Yılmaz'a ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Bu gurur verici başarının kendisine yeni bir motivasyon kattığını belirten Çolak, "Yeni hedefim, uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve bayrağımızı dalgalandırmaya devam etmek. Bu yolda çalışmalarımı aralıksız sürdüreceğim" açıklamasını yaptı.

