Merhaba Tokatlı futbolsever hemşehrim. Yeni sezon (2023-2024) bu ilk yazımızla hepimizin de çok sevdiğimiz, başarılı çalışmaları ile yüzlerimizi güldüren, Tokat futbolunun tekrar profesyonel lige yükselmesindeki büyük katkısı olan Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüzün çalışmalarını bilinen ve bilinmeyen yönleri ile sizlere anlatmaya, sizleri bilgilendirmeye çalıştık.

            Tokat Belediye Plevnespor geçtiğimiz son iki sezonda, sırasıyla Tokat Amatör Lig Şampiyonluğu, sonrasında Türkiye Şehirlerarası Futbol Ligi (BAL) Şampiyonluğunu kazanarak Tokat’ımızı, Tokat futbolunu tekrar profesyonel 3. Lig’e taşıdılar. Bu başarıyı tüm Tokatlılar tekrar tekrar tebrik ediyor, kutluyoruz. Bu arada sporcu kimliği ile Belediye Plevnespor Kulübü’nün futbol şubesindeki en iyi, en ince çalışmalarına iştirak ederek, profesyonel kulübün bir başkanı gibi kulüple ilgilenen Tokat Belediye Başkanı sayın Eyüp Eroğlu’nu unutmamamız gerekiyor. Tüm Tokatlılar bu çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımızı canı gönülden kutluyor, tebrik ediyorlar. Tebrikler, tebrikler, tebrikler, çok çok tebrikler. Bu arada takımımızın bu başarılarında Belediye Başkanımızla beraber Belediye Plevnespor Yönetim Kurulu Üyeleri Asbaşkan İsmet Yiğit, Mehmet Elibol, Abdullah Mert, Muhsin Şenocak ile birlikte tüm futbolcularımızı, teknik direktörümüz Semih Tokatlı ve ekibini, futbol şubemizden Vejdi Ayça, Enver Urgancı’yı, tesis sorumlumuz Atila Kara, Orhan Aynur’u, malzemeden sorumlu Fuat Merdane’yi, geçen sezondaki çalışmalarından dolayı kutluyor, yeni sezonda da çalışmalarında başarılar diliyoruz.

             Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüzün bu sezonda faaliyetlerine bakacak olursak eski Tokatspor’umuzda olduğu gibi Plevnespor Kulübümüz de Türkiye 3. Lig Gruplarının en kuvvetli bir grubuna düştüğünü görüyoruz. Her nedense grupların kura ile belirlendiğini düşünürsek şimdilik buna şanssızlık diyelim. Eski Tokatspor son yıllarda grupları coğrafi yakınlık/uzaklıkla belirlenmişti. Grubumuzda geçen sene şampiyonluğa oynayan Çankaya Belediyespor, Trabzon Akçaabat Sebatspor, Alanya Kestelspor, Orduspor takımları ile birlikte Siirt, İstanbul, Kahramanmaraş, Bergama gibi ilimize uzak yörelerde bulunan takımlar maalesef kurayla rakiplerimiz olmuştur. Uzun yıllar profesyonel teknik direktörlük yaptığım süreçte karşılaştığım olaylardan dolayı kazandığım tecrübemin ışığı altında bu konu pek abartılacak durum olmamalı. Çünkü bu yöreler Tokat’ımız gibi iyi bir stadyuma, iyi bir ortama sahip değil. Bu yörelerde başkaca 1. Lig ve 2. Lig’lerde, Süper Lig’de bulunan takımlar olduğu için o kadar ilgi, alaka göremezler. Takımımızın en iyi doğru yaptığı davranış hemen hemen iki sezondur şampiyon olan futbolcuların bulunduğu oturmuş bir kadro görüntüsü içerisinde, fazlaca değişmeyen takım kurmaları olmuştur. Takımımızda bize göre en büyük kayıp forvet hattında sağ ileri (sağ açık) mevkiinde oynayan Gaziantepli Ahmet’tir. Artık yeni transferlerle bu mevki doldurulmuştur, diyelim. Bu kadro istikrarı bilhassa sezon başı yapacağımız maçlarda çok işimize yarar. Takımımız Erbaaspor’dan kaleci alarak kalemizi daha sağlam tutmalarına rağman, geçen yıllardan gelen şampiyon takımın büyük bir yükünü taşıması gerekli golcü, iyi bir santrafor transferi henüz yapılamamıştır. Bununla beraber Başkanımızın da ifade ettiği gibi daha en az 3-4 tane transferin içinde bulunabilir, diyelim.

            Tokat Belediye Plevnespor ile profesyonel 3. Lig’de tekrar oynayacak olan takımımız belediyenin sağlayacağı imkanları ile beraber eski Tokatspor’umuzun şaşalı yıllarında İstanbul’da yaşayan zengin işadamı Tokatlı hemşehrimiz ve diğer vilayetlerimizde bulunan sporsever işadamlarımızın da katkılarını kulübümüzden eksik etmemeleri gerekir.

            Başarılı Belediye Başkanımız, kulağımıza gelen duyumlara göre İstanbul ve Ankara’da kuracağı diyaloglarla mali açıdan destek bulacak. Kulubün mali sorun yaşamamasını sağlayacak. 3. Lig’deki şehrimizin bir diğer güzide takımı Merkür Holding Erbaaspor’un isim sponsorluğu yaptığı gibi Tokat Belediye Plevnespor’un da isim sponsorluğu alabilmesi mali şartları güçlü kılar.

            Bu sezon, Profesyonel 3. Lig takımları ile maçlarını oynayacak olan Tokat Belediye Plevnespor takımını tüm Tokatlılar olarak destekliyor, başarılar diliyoruz. Ayrıca çarşı-pazarda dolaşırken taraftarlarımız transferlere dair bilgi istiyorlar benden, kimlerin alındığını, kimlerin gittiğini öğrenmek istiyorlar. Ona istinaden şu bilgileri paylaşarak bu sezonun ilk yazısını tamamlamış olalım.

Kulübümüzün 2023-2024 sezonunda Teknik Kadrosu ve futbolcularını, yeni transferlerini içeren haber şöyledir:

Kulübümüz 12 üç transfer ve 9 dış transfer yaptı.

İç transferde Uğur Köprülü ve Özcan Uncuer (kaleciler), Muhsin Polat, Doğan Subaşı, Berk Kal, Artun Kütüncü ve Özgür Sürer (defans), Yücel Yıldırım, Arda Karademir ve Abdülkadir Sönmez (orta saha), Burak Evren ve Muhammed Emir Özbilen (forvet) ile anlaşıldı.

            Dış transferde Batuhan Yılmaz (Gölbaşı Belediyespor – 10 numara), Burak Serez (Kırıkkale Büyük Anadolu – sağ/sol kenar), Furkan Şan (Manavgat Belediyespor – sağ bek), Kadir Enes Kira (Çankaya FK – Stoper), Ebubekir Elihoş (Erbaaspor – kaleci), Mustafa Sarıgözoğlu (Eyüpspor-kiralık- santrafor), İsmail Can Fidan (Eyüpspor-kiralık-merkez orta saha), Emircan Çelik (Alanyaspor – kiralık – sol bek), Mert Altınörs (CEBU FC – 8/10 numara orta saha) ile anlaşma sağlandı.