Çetin Kamil Genç, Spor Ateşi köşesinde 2-0 biten Tokat Belediye Plevnespor - Orduspor 1967 A.Ş. maçını değerlendirdi.

Hafta sonu oynanan önemli maçta Tokat Belediye Plevnespor, 9 kişi kalan rakibi karşısında adeta tarihi bir farkı kaçırdı. Rakibi Orduspor 1967 A.Ş. karşısında 2-0 galip gelmesine rağmen farkın daha fazla artabileceği bir maçı, ancak attığı 2 golle galip bitirdi. Umarım ligin sonunu aynı puanla bitirmeyiz. Çünkü ikili averajda ilk yarıda rakip bizi kendi sahasında 4-0 gibi bir farklı bir skorla yenmişti.

Maça baktığımızda seyircinin hava soğuk olmasına rağmen ilgisi bir hayli fazlaydı. Rakip takımın seyircisi de takımlarını desteklemek için 100 kişilik bir grupla gelmişti. 19. Haftada rakip 27 puanla ligin 6. sırasında bulunuyordu. Tokat Belediye Plevnespor ise ligin 7. Sırasındaydı ve puanı ise 26’idi. Arada sadece 1 puanlık fark vardı. Tokat temsilcisi rakibini yendiği takdirde 2 puan önüne geçecek ve kendine bir avantaj sağlayacaktı. Rakip Ordu temsilcisi ise bu maçı kazanıp aradaki 1 puanlık farkı 4’e çıkarıp uzaklaşacaktı.

Maç her iki takımın karşılıklı atakları ile başladı. Bu maçta hata yapan takım önemli olan 3 puanı kaybedecekti. Maça hızlı başlayan Tokat temsilcisi ise ataklarını sıklaştırarak bir an önce kendisini rakibi karşısında öne geçirecek golü bulmak için dakikalar geçtikçe rakip kalede sık sık görünmeye başladı. Nitekim Tokat temsilcisi beklediği golü 20. dakikada Berk Kal ile buldu ve 1-0 öne geçti.

Dakikalar 28’i gösterdiğinde rakibine sert bir şekilde giren Orduspor’un 5 nolu oyuncusu Günay 2. sarı karttan sonra kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Günay 8. dakikada bir sarı kart görmüştü. Bu dakikadan sonra rakip oyunu daha da sertleştirdi, dakikalar 32’yi gösterdiğinde Orduspor 1967 A.Ş. oyuncusu 4 forma numaralı Osman Bodur hakeme karşı olumsuz tavrı nedeni ile direkt kırmızı kart gördü ve rakip 9 kişi kaldı. Bu karara Orduspor 1967 A.Ş. teknik ekibi büyük bir tepki gösterdi ve bu tepkileri uzun bir süre sürdü. Oyunda kartların fazla gösterildiği maçta ilk yarı Tokat temsilcisinin 1-0 üstünlüğü ile sora erdi.

İkinci yarıya ise Ordu temsilci çok hızlı başladı ve rakip kale önünde tehlikeli olmaya başladı. Ancak sonuca gidecek golü bulamadılar, farka gitmesi beklenen Tokat temsilcisi ise sahada son iki maçta oynanan oyunu yansıtamadılar. Tokat temsilcisinin oyunu sürekli geriye oynaması, rakibinin üstüne gidememesi adeta 9 kişi kalan rakibi karşısında tarihi bir farkı kaçırmasına yol açtı. Ofansif oyuncuların gününde olmaması maçta pas hatalarının çok olması rakibini adeta oyunda tuttu ve farkın açılmamasına neden oldu.

Defansif oyuncularının ofansif oyuncularına göre daha iyi olması ve 2 golün de defansif oyuncu Berk KAL’dan gelmesi akla ofansif oyuncuların etkisiz olduğu düşüncesini getiriyor. Burada anlayamadığım Semih hoca, Arda ve Ayhan gibi önemli oyuncularını ilk 11’de sahaya çıkarmaması. Neden acaba? Bu oyuncular önemli oyuncular. Takıma katkısı büyük olan insanlar. Bu oyuncuların değerlendirilmesi gerekmektedir.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Tokat Belediye Plevnespor inişli çıkışlı grafikler çiziyor. Her ne kadar bu maç galip bitirilse bile, oynanan oyun güven vermiyor. Senin rakibin 9 kişi kalmış ve kalan 60 dakikada sen 11 kişi, rakibin ise 9 kişi. Sen adeta hücum futbolu oynayarak rakibi gole boğmalısın ama sanki 9 kişi oynayan sensin gibi sahada mücadele ediyorsun. Her ne kadar galip gelsen de en azından averajı düzeltecek golleri bulsaydın. Yukarıda da ifade ettiğim gibi lig sonunda aynı puanda ligi tamamlarsan rakip senden 2 gol averajlı olduğu için senin önünde ligi tamamlayacaktır. Bu sonuç belki de seni play-off’tan edecektir. İnşallah böyle bir durumla karşı karşıya gelinmez.

Bu hafta sonu oynayacağımız rakip Siirt İl Özel İdare olacak. Rakip 21 puan ile ligin 8. sırasında bulunuyorlar. Tokat temsilci bu maçı deplasmanda oynayacak. Temennimiz önemli olan bu maçı en iyi bir şekilde tamamlamaları. Aradaki puan farkı 8. Rakibini yendiği takdirde aradaki puan farkı 11 çıkacaktır. Onun için oynanacak olan bu maça çok dikkat edilmeli ve kayıpsız geçilmelidir.

Çetin Kamil GENÇ

Spor Ateşi