Salih Ertaçoğlu yazdı... İyi Parti üyeliğinden istifasını duyurdu.

Saygıdeğer okuyucularıma 1994’ten itibaren gazetemizde düşüncelerimi aktarmaya çalıştım. Doğru bildiklerimizi, Cumhuriyet, gerçek demokrasi, egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir düsturundan, hukukun tam bağımsız ve tarafsızlığını, yasama, yürütme, yargı organlarının ayrı ayrı işlevlerini yerine getirmeleri, yerel yönetimlere önem verilmesi, milletin huzur, güven ve refah içerisinde olması, Atatürk ilkelerine sahip çıkılması esasları tercihimizin ana hedefleri olmuştur.

Köşe yazılarıma, siyasi yaklaşımı olduğunca uzak tutmaya çalıştım. Belediye Başkan Yardımcılığım, Belediye Meclis Üyeliğim herkese eşit, adil olmakla geçmiştir. Hemşehrilerim bu gerçekleri görmüş, yaşamıştır. Kırk yıl hizmet verilmiştir.

İYİ Partinin Tokat’ta kuruluşunda görev almış, divan kurulu üyeliği yapmıştım. İyi Partinin bugün, lider bazında söylemleri, kuruluş amaçları dışına çıkarılmıştır. Dün “evladım, kardeşim” dediklerine bugün en ağır eleştirilerin yapılması aklın, mantığın, siyasetin doğasına aykırı davranışlardır.

Hele yerel seçimlerin özelliği farklıdır. “Bu seçimle partinin oyu ortaya çıkacak” açıklamaları siyaseti bir parça bilenlere bile komik bir yaklaşımdır. Tuzaktır.

Sayın İmamoğlu’na, dün evladı gibi davranan İYİ Parti sayın Genel Başkanının 180 derece ters dönerek eleştiriler yapması vicdan sahiplerini yaralamaktadır. Yakışıksızdır.

Egemenliğin millet eliyle değil de tek adam sistemiyle sağlanmasına yönelik ifadeler nedeniyle, kurucuları arasında bulunduğum İyi Partinin üyeliğinden istifa etmeye karar verdim.

Gerçek demokrasi, hukukun üstünlüğü, Atatürk ilkeleri, Cumhuriyetimiz ve halen yürürlükteki Anayasa’ya bağlı, milliyetçi – muhafazakâr yapımız aynen devam edecektir. Dün ne isek bugün de aynıyız.

Milletin yoksullukla boğuştuğu bu günlere ülkemizi getirenlere, yerel seçimler “yeter dur” demek içindir.

Sevgi ve saygılarımla…