Zile Kültür sayfası Antalya'daki başarıyı duyurken şunları yazdı:

ZİLELİLER VAY ANAM DEDİRTTİLER

Türkiye'nin en kapsamlı yemek yarışması olan Uluslararası GASTRO ANTALYA 2023 yarışmalarında Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri zincir şeklinde madalyalar aldılar.

Zile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri;

15 Altın

6 Gümüş

2 Bronz ve

2 kupa kazandılar 

40 Ülkeden 800 yarışmacının katıldığı Gastro Antalya da 163 ünlü Şef te jürü üyeliği yaptı.

Şüphesiz ki bu başarılar hem Tokat'ın hem Zile'nin adını duyurmakla birlikte hem de üniversitemizi tercihlerini de artırdı. Bu sene öğrenci kontenjanları ful doldu.

Bu da gösteriyor ki, Zileliler olarak Üniversitemize sahip çıkmalıyız. Zile'mize okumaya gelen Üniversite öğrencilerimize her konuda yardımcı olmamız gerekir.

Çoğumuz Zile de ön lisans ve lisans eğitimi veren bu yüksek okullarımızın başarılarını maalesef blmiyoruz.

Şimdi tüm siyasileri, STK ları, Mahalli yöneticileri bir araya gelip yüksekokulu muzu fakülteye çevirmek için start vermeliyiz.

Turhal, Erbaa, Niksar fakülte oldu. Tokat ilçelerinin lisans eğitimi veren ilk yüksek Okulu'nun Zile de olmasına rağmen Zile ye bir fakülte açılamadı 

Benden demesi. Öyle sırt üstü yatıp ahkam kesme zamanı geçti. Kampüs var, öğrenci var, akademisyenler var e artık açın şu fakültemizi.

Fakülte olursa ne olacak. Onu bir sonraki yazımda anlatacağım. 

Tekarardan Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüz Emin Hocamızın şahsında tüm hocalarımızı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini kutluyoruz."