Tokat’ın komşu şehri Amasya ile temasında gündeme gelen, Tokat haberleri ve Amasya haberleri arasında yer bulan başlıca husus tarih, kültür, turizm faaliyetleri oluyor. Tokat ile Amasya’nın truzimdeki durumu üzerine gerçekleşen istişarede Tokat’ın tarihi eserlerinin Amasya’dan çok daha fazla olduğu vurgulandı.

TOKAT İSTİŞARESİNDE TURİZM KONU BAŞLIĞI OLDU

            Tokat İstişare Heyeti’nin Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir’i konuk ettiği Milletvekili buluşmalarında sohbet turizm üzerine açıldı. Tokat Öğretmenevinin Hizmetiçi Eğitim Merkezi olması dolayısıyla hemen her hafta Tokat’a eğitimci kafilesi gelmesinin turizm açısından da hareketlilik oluşturduğu vurgulandı. Öte yandan Amasya’dan gelip Tokat’ı gezen turist kafilesinin Tokat’ta gördükleri, yaşadıkları üzerine çok güzel anılar bıraktığı belirtildi. Bilhassa Tokat’taki tarihi eser sayısının Amasya’dan çok daha fazla olmasıyla bizatihi yerinde görülmesinin kıyas yapma imkanı olan turistleri etkilediği vurgulandı.

AMASYA’DA FERHAT İLE ŞİRİN ŞEHİR EFSANESİ Mİ?

            Tokat’ta turizm mihmandarlığı yapan isimlerin Tokat İstişare Heyeti toplantısında aktardığı bilgilerde Amasya’ya oranla Tokat’taki tarihi eserlerin istisnasız 3 kat fazla olduğu ifade edildi. Amasya’nın Ferhat ile Şirin’i şehir efsanesi olarak kıymetlendirdiği belirtildi. Ferhat ile Şirin Müzesinin ücretli gezildiği vurgulandı. Tokat’ta Amasya’nın 3 katı fazla tarihi eser olduğu dile getirilirken İstanbul kilometrekare başına en çok tarihi eser yoğunluğu olan ikinci şehrin Tokat olduğu kayda geçirildi.

TOKAT’A BAL MUMU HEYKELLİ HEY ONBEŞLİ MÜZESİ YAPILABİLİR Mİ?

            Tokat İstişare Heyeti’nin toplantısında nasıl ki Amasya’da Ferhat ile Şirin Müzesi kuruldu ise Tokat’ta Hey Onbeşli Müzesi kurulabileceği teklif edildi.