Haber-Fotoğraf: Mustafa Işık
Tokat’ta, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, 10 Mayıs sabahı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tokat Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten ve Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Engelliler Haftası kutlamalarının bir diğer önemli adresi ise 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı oldu. Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün desteklediği, Turhal Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa; Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün eşi Yasemin Köklü, Turhal Kaymakamı Ersin Tepeli, Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kıymet Boztaş, Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda engelli bireylerin toplumsal hayata tam katılımını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar ele alındı, farkındalık oluşturan gösteriler ve konuşmalar yer aldı. Etkinlikler, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onların yaşam standartlarını yükseltmek adına önemli bir fırsat olarak değerlendirildi.
Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen programlar, Tokat’ta engelli vatandaşların haklarına ve ihtiyaçlarına yönelik toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sağladı.