Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer 

Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliği'ne dayanılarak hazırlanan tebliğlere göre, ilimiz sınırları içerisinde bulunan akarsu, baraj, göl ve göletlerde sazan, kadife, siraz, yayın ve tatlısu kefali balıkları üreme ve yumurtlama zamanı olan 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında avlanamayacak. Ayrıca, sudak ve tatlısu levreği türleri de üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında avlanamayacak. Sazangillerin avcılığı da yasak olduğu dönemlerde (1 Nisan - 30 Haziran) de avlanmaları yasaklandı.

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce yapılan duyuruda; “Tokat, Ataköy ve Çamiçi baraj göllerinde yıl içerisinde her türlü balık avcılığı yasaklanmıştır. Ataköy Barajı, Akbelen Göleti ve Harami Deresi'nde ise avlanmak tamamen yasaktır.

İlimizde bulunan baraj, göl ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılık yapılan balık istihsal alanlarında, avcıların zaman, tür ve boy yasaklarına azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önemlidir. Su ürünleri avcılığı yapmak isteyenlerin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi takdirde haklarında yasal işlem yapılacak” dendi.