21 Ağustos 2025 tarihinde Tokat'ın Gıjgıj Tepesi'nde meydana gelen orman yangını, 3.13 hektarlık alanı etkilemiş ve 103 adet orman ağacı yanmıştı. Bu yaralı bölge, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü'nde düzenlenen "Karbon Yutak Alanları Oluşturuluyor" ve "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" etkinlikleri kapsamında yeniden hayata döndürüldü. Toplam 1750 adet çam fidanı, toprakla buluşturularak yanan ormanlık alanın geleceğe umut olması sağlandı.
Protokol ve Halk El Ele
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'da ilan ettiği Millî Ağaçlandırma Günü dolayısıyla, tüm yurtta olduğu gibi Tokat'ta da saat 14.00'da fidan dikim etkinlikleri düzenlendi. Gıjgıj Tepesi'ndeki programa; Tokat Vali Yardımcısı Osman Güven, Belediye Başkan Vekili Fuat İşeri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın, İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Ahmet Çetin ve Tokat Orman İşletme Müdürü Levent Morkan'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK'lar, öğrenciler ve çok sayıda gönüllü katılarak destek verdi.
"Yeniden Doğuşun Sembolü Fidanlardır"
Tokat Orman İşletme Müdürü Levent Morkan, yaptığı duygu yüklü konuşmada, yangında yiten yeşil alanın üzüntüsünü yaşadıklarını ancak emek, umut ve kararlılıkla ormanın yeniden doğacağına inandıklarını belirtti. Morkan, "Bugün burada, o yeniden doğuşun sembolü olan fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Yanmış ağaçlar temizlendi, toprak hazırlandı. Bugün, Tokat’ın insanı gibi dirençli ve üretken bir ruhla, yeniden yeşermesi için ilk fidanlarımızı dikiyoruz." dedi.
"Bir Fidan Dikmek, Geleceğe Dua Etmektir"
Her bir fidanı toprağa emanet edilmiş bir umut ve geleceğe gönderilmiş bir mesaj olarak nitelendiren Morkan, "Doğayı korumak görev değil, varoluşumuzun bir parçasıdır." ifadelerini kullandı. Dikilen fidanların ileride çocukların gölgesinde oynayacağı, kuşların yuva kuracağı bir ormana dönüşeceğini vurgulayan Morkan, "Bir fidan dikmek, aslında bir dua etmektir; geleceğe, hayata, insana. Bugün hep birlikte Tokat’ımızın ve ülkemizin geleceğine bir dua daha ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
Emeği Geçenlere Teşekkür
Morkan, konuşmasının sonunda, yangın sonrası yürütülen yoğun hazırlık çalışmaları ve dikim etkinliği için emeği geçen tüm Orman İşletme Müdürlüğü personeline, Valiliğe, kurumlara ve çevre gönüllülerine yürekten teşekkür etti.





