Uluslararası Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ortaokulu, Hafızlık Eğitimi ve Yabancı öğrencileriyle Tokat’ın yüz akı olacak eğitimci kadrosu ve fiziki potansiyeli ile eğitim öğretim hayatında öne çıkan devlet okulları arasında yer alıyor. Sınavla öğrenci alınan okulda 22 farklı ülkeden gelen 28 yabancı öğrenci bulunuyor.

TOKAT İSTİŞARE HEYETİ’NDEN ZİYARET

            Tokat İstişare Heyeti öncüsü Mehmet Emin Atmaca, Alim Yıldırım ve gazeteci Fatih Kılıç, Uluslararası Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Okul Müdürü İbrahim Mermertürk’ü ziyaret ederek okul ve eğitimleri hakkında bilgi aldılar.

Hasan Can Cem Yılmaz olayı nedir, birbirleri hakkında ne dediler? Hasan Can Cem Yılmaz olayı nedir, birbirleri hakkında ne dediler?

            Türkiye genelindeki 17 okuldan 1’i olan Uluslararası Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile sınavları yapılarak başarılı bulunan yabancı öğrencilere eğitim veriliyor. Lise 1 (9. Sınıf 16 öğrenci) ve Lise 2 (10. Sınıflarda 12 öğrenci) sınıflarında, Gambia’dan Togo’ya, Nijerya’dan Kenya'ya, Endonezya, Srilanka, Fas’a, Kırgızistan’dan Çeçenistan’a varana dek Dünyanın 22 ülkesinden toplamda 28 yabancı öğrenci yatılı eğitim alıyor.

YABANCI ÖĞRENCİLER DİYOR Kİ: “TOKAT CENNET GİBİ”

            Tokat’ta yatılı olarak kalıp lise eğitimlerini almakta olan yabancı öğrencilerin bulunduğu sınıfa giren Tokat İstişare Heyeti Öncüsü Mehmet Emin Atmaca, Alim Yıldırım ve gazeteci Fatih Kılıç, Okul Müdürü İbrahim Mermertürk’ün bilgilendirmeleriyle mutlu oldular. Türkçe konuşmayı öğrenmiş olan yabancı öğrencilerin Tokat iline dair hissiyatlarını dile getirirken “Tokat cennet gibi şehir” diyerek bahsetmeleri mutluluğu taçlandıran ifadeler oldu. Okul Müdürü İbrahim Mermertürk için “baba” demeleri ise okulun oluşturduğu ortamın aile ortamını yaşattığının da bir göstergesi sayıldı.