Hurdaya dönen otomobil sürücüsü hastanede hayatını kaybetti
Hurdaya dönen otomobil sürücüsü hastanede hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Tokat İl Müftülüğü’nün düzenlediği “Gazze İçin İyilik Kahvaltısı” programı, 27 Aralık Cumartesi günü Karşıyaka GOP Merkez Camii Mehmet Emin Saraç Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe; Tokat Valisi’nin eşi Yasemin Köklü, Tokat Milletvekilleri Cüneyt Aldemir ile Mustafa Arslan, Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, il protokolünün diğer temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılarak büyük bir dayanışma örneği sergiledi.

Kur'an Tilaveti ve Açılış Konuşmalarıyla Başladı
Program, Alipaşa Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet Hüdai Karakuran’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, açılış ve selamlama konuşmasını gerçekleştirerek etkinliğin amacına ve Gazze’deki insani duruma dikkat çekti.

Küresel Sumud Filosu'nun Yolculuk Serüveni Dinleyicilerle Buluştu
Programın konuşmacısı Küresel Sumud Filosu Aktivisti Semanur Sönmez Yaman, filonun Gazze’ye insani yardım götürme mücadelesini anlattı. Filoya katılmak için aldığı eğitimlerden, ulusal medyada Gazze’de yaşananlara dair algının nasıl şekillendirildiğinden ve bu zorlu süreçte karşılaştıkları engellerden bahseden Yaman’ın samimi anlatımı, salondakilerden büyük ilgi gördü.

Hediye Takdimi ile Son Buldu
Semanur Sönmez Yaman'ın duygu dolu sunumunun ardından, kendisine bir hediye takdim edilerek program sona erdi. Etkinlik, Tokat halkının ve yöneticilerinin Gazze’deki kardeşlerine olan desteğini ve duyarlılığını ortaya koyan anlamlı bir buluşma oldu.
605163781 871378811934950 4996812882116256900 N

Muhabir: Mustafa Işık