- Belediye meclisimizin 2 Mayıs 2014 tarihinde yapmış olduğu toplantısında alınmış bir kararla Bakışlı Köyü sınırları içinde imar planı dışında bir sahaya Akaryakıt İstasyonu kurulması imkanı verildi. Şehir İmar Planı dışında kalıyordu.
- Konu meclisimizde müzakere edilirken ve imar komisyonunca hazırlanan raporda, Tüm kurumlardan olumlu belgelerin alınmış olduğu açıklaması yapıldı.
- Bu açıklamalar ve bahse konu belgeler dikkate alınarak komisyon raporuna uyulmuş meclisimizde olumlu karar çıkarmıştır.
- Akaryakıt istasyonu kurulacak saha; Bakışlı Köyü sınırları içerisinde, Uzunburun ile Gümenek arasında gidişte yolun sağ kesimindedir.
- Eski Niksar Yolu ile yeni yol arasındaki sahanın tamamının sol sahil sulama kanalı altında, sulanabilir, birnci sınıf tarım arazisi niteliğinde olduğu, çevrenin tamamındada tarım olarak sebze-meyve yetiştirilen bir alan olduğu gerçeği de ortadadır.
- Toprak Koruma Kanunu ortada dururken; İlgili bütün kurumlardan olur alınmıştırın olurlarını veren ilgili kuruluşların bir açıklama yapmaları gerekiyor. Çevrede yetişen sebzeler hangi toprağındır.
- Sulama kanalları altında birinci sınıf tarıma müsait tarım arazilerini korumak yerine çeşitli gerekçelerle; yapılaşmaya açılmasına fırsat verilmesini birileri izahını yapmalı.
- İmar Planı askı süresinde itiraz imkanı bulunmaktadır.
- İzni veren kuruluşların konuyu bir daha değerlendirmeleri gerekir.
- Değerli Valimizin; tarıma müsait topraklarımızın korunmasına önem vereceğine inanıyoruz.
- Her aklına isen, istediğini, istediği yerde yapar hale gelmişse; Toprakta biter, suda tükenir.
- Toprak kanunu niçin çıkarılmıştır.
- Örnek mi istersiniz; işte size birkaç örnek hemde devlet eliyle yok edilen tarım arazileri.
- Karayolları Şube Şefliği 1 sınıf tarım arazisine kuruludur sulama kanalı altındadır. Küçük Sanayi Sitesi aynı durumdadır.
- Beton santral tesisleri 1. Sınıf tarım arazisinde kanal altındadır.
- Emniyet Mdürnlüğü 1. Sınıf tarım arazisine kuruludur kanal altındadır.
- Akaryakıt istasyonlarının bir çoğunun kurulduğu alanlar 1. Sınıf tarım arazisidir. Sulama kanalı altındadır.
- Devlet Hastanemiz 1. Sınıf tarım arazisine kurulmuştur.
- Birçok 1. Sınıf tarım arazisi, amacı saptırılmak için önceden inşaat molazlarıyla doldurulmakta; tarım alanları katledilmektedir. Bu işler karayolu üzerinde gözler önünde yapılabilmektedir. Ama ne hikmetse gören yoktur.
- Tarım arazilerinin tahribini seyredenler TVlerde Tarım arazilerinin betonlaştırılmayacağı reklamını niçin yaparlar.
- Taşı diksen bitecek can topraklarımıza akaryakıt istasyonu için izin veren yetkililer lütfen duyarlı olmak durumundadır.
-
Devletimiz 50-60 yıl önce kısıtlı imknlarla herbiri
Sevgi ve saygılarımla.