Türkiye Güreş Federasyonu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, Türk serbest güreşinin tecrübeli ve milli sporcusu Tokatlı Bekir Demirtaş'ın aktif güreş kariyerini noktaladığını duyurdu. 30 yılı aşkın süredir minderde ülkemizi temsil eden Demirtaş, kariyerine kazasız belasız bir şekilde son vermenin huzurunu yaşadığını belirtti.

Tokat Belediyespor Sahada “Varlık” Gösteremedi
Tokat Belediyespor Sahada “Varlık” Gösteremedi
İçeriği Görüntüle

Sccscscsc

Güreş Hayatımdan Öğretmenliğe Geçiş
Federasyonun gerçekleştirdiği özel röportajda duygularını dile getiren Bekir Demirtaş, "1994’te başlayan güreş hayatımı bugün kazasız belasız sonlandırdım. 30 yılı geçti, artık bitirmenin zamanı gelmişti." ifadelerini kullandı.

Aktif sporculuk kariyerini sonlandıran Demirtaş, güreş camiasına hizmet etmeye devam edeceğinin de sinyallerini verdi. Milli güreşçi, "Bundan sonra öğretmen olarak sporcu kardeşlerime hizmet etmek istiyorum." diyerek gelecekteki hedefini açıkladı.

Kardeşi Soner Demirtaş'tan Anlamlı Veda Mesajı
Olimpiyat madalyalı milli güreşçimiz ve Bekir Demirtaş'ın kardeşi Soner Demirtaş da abisinin kariyer vedasıyla ilgili duygusal bir açıklama yaptı.

Soner Demirtaş, abisinin güreş hayatına kupayla veda etmesinin güzel bir kapanış olduğunu belirterek, "Abim için güzel bir kapanış oldu, kupayla veda ediyor." dedi. Demirtaş ailesi olarak Türk güreşine katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Soner Demirtaş, "İnşallah Demirtaş ailesi olarak yeni sporcular yetiştirip güreş camiamıza kazandırmaya devam edeceğiz." sözleriyle camianın geleceğine dair umutlarını paylaştı.

Federasyondan Teşekkür
Türkiye Güreş Federasyonu, açıklamasının sonunda milli güreşçi Bekir Demirtaş'a Türk güreşine yıllardır vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı şükranlarını sundu. Türk güreşi, tecrübeli bir ismini aktif sporculuktan uğurlarken, onun bilgi ve birikiminin yeni nesillere aktarılacak olmasından dolayı da heyecan duyduğunu belirtti.

Dsdsdsdsdsd-1

Muhabir: Mustafa Işık