Türkiye Yüzyılında, milletimiz artık yamalı bir anayasa ile devam etmek istemiyoruz.

Türkiye uçmak isterken, ayağında ki pranga malûm kaç Ken değiştirdiğimiz anayasamız

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, TBMM'sinde  yeni anayasa yapılmasında büyük rol oynayacak.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yeni anayasa çalışmalarının Mecliste yürütüleceğini, siyasi partilerle görüşmeler yapılacağını, metin hazırlanarak Anayasa Komisyonuna geleceğini söyleyerek, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı bulunduğunun toplumun tüm kesimleri tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu her konuşmasında dile getirdi.

Beyazıt "Yeni Türkiye Yüzyılında Çevre hakkı, deniz hakkı, su hakkı, teknolojik haklar var. 21. yüzyılda insanların ihtiyaçlarını ifade eden yeni düzenlemeler, yeni değerlendirmeler, yeni haklar var. Bunlarla ilgili düzenlemelerin de anayasada mutlaka yer alması gerekiyor. 2023 yılına milletin özgür iradesinden çıkmış; bütün toplumların kabul edildiği; demokratik, çoğulcu, Cumhuriyet ilkelerine sahip; hukukun üstünlüğünü, adalet ilkelerini yansıtan; herkesin kendisini içerisinde bulabildiği, kapsayıcı bir düzenleme olmasından kim rahatsız olabilir?" diyor.

Anayasamız 19 kez değiştirildi, 184 konuda Anayasa'nın değişikliğe uğradı,  Anayasa'nın kendi içerisinde bir bütünlüğü kalmadı.

Yasamayı, yürütmeyi, yargıyı yeniden  tanımlamak lazım.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet siztemine geçen devletimiz, TBMM'sinde yeni anayasa çalışmalarına başlayacağını düşünüyorum.

Yüzyıllık bir Cumhuriyetten,  gelecek yüzyıllara güçlü, özgürlükçü, her vatandaşını eşit kucaklayan, kafalarda ki tartışmaları bitirecek bir Yeni Anayasa yüce meclisimizin görevidir.

Yeni anayasa çalışmalarında TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt'ın mesaisi yoğun geçecek.

Yusuf Beyazıt devlet aklını milletin menfaatine kullanabilen, devlet millet aşkıyla çalışan bir vekilimizdir.

Hep birlikte yeni yüzyıllarda, güçlü devlet güçlü millet olarak Türk Bayrağının gölgesinde huzur içerisinde yaşamak için TBMM"miz var.