-Tv'lerin sabah haber kuşaklarında açıklandığına göre, Suriyedusu YPG mevzilerini bombalamış. ABD ise Suriye'nin bu girişimine havadan saldırıya geçerek Suriyedusunu ateş altına alıyor.

-Afrin, zeytindalı terörle mücadele harekatının 20. günü geride kaldı. Bir çok önemli zirveler ele geçirildi. Bine yakın terörist etkisiz hale getirildi. Bu sırada yürekleri yakan şehitlerimizde oldu.

-Fotoğrafa geriden başlayarak gelmek gerekiyki! sonrasını da görme imkanı olsun.

-2000'li yılların başında güney komşumuz Suriye Devletidir. Irak sınırımızın muhatabı ise resmi Irak hükümetidir. Bugün ise PKK'dır. YPG'dir.

-Yine o yıllarda TBMM'ne bir kanun tasarısı getirilir. Teklif mecliste kanunlaşır. Nedir kanun Suriye sınırımız boyunca, yüzlerce km uzunluğundaki saha içerisinde bulunan, mayınların temizlenmesi karşılığında, vatan topraklarımızın bu bölümü 49 yıllığına İsrail'e teslim edilmesi içerikliydi. Anayasa mahkemesi yasayı iptal ederek, İsrail'in topraklarımıza konuşlanmasını önlemiştir.

-Şimdiye bakıyoruz. ABD'nin bir hedefi var. Suriye topraklarını bölmek bölgede İsrail'i etkin hale getirmek. Bu suretle de İran'a yakın durmak. Dahası da var.

-Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak, Suriye kadar ülkemiz içinde hayati önem taşıyor. Amaç bu ise, Suriye devletiyle birlikte olmak şarttır.

- İran Suriye'yi destekliyor, Rusya destekliyor. Biz ise resmi Suriye hükümeti yerine Suriye devletine muhaliflerle iş tutabiliyoruz.

-Suriyedusu PKK'ya, YPG'ye karşı mücadele verirken. ABD'nin de saldırılarına maruz kalıyor. Açık ve net bir durum komşularımızın yönetim şekilleri bizi zerrecik ilgilendirmez.

-Yeter ki sınırlarımızda terör örgütleri barındırılmasın. PKK ve YPG'yi destekleyen İsrail ile ABD olduğuna göre düşmanın çok iyi tespiti, ona göre tavır konulması gerekir. Suriye'nin bölünmesi kimlerin işine yarıyor. Gerçeklertada Esad'ı yok saymak günümüzde ve bu şartlarda bize hiçbir şey kazandırmaz. Türk düşmanlarını sevindirir.

-Yanlış tercihler nedeniyle ülkemiz bu sıkıntılarla mücadele mecburiyetinde kalmıştır.

-Yanlış tercih ve değerlendirilmelerinden milletimizde zara görmektedir.

Bu konuları siyasi malzeme yapmakta çirkinliktir.

-Vatanımızın toprak bütünlüğü her şeyden daha önemlidir.

Sevgi ve saygılarımla.