Haber: Mustafa Işık

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Tokat’a yapılan sağlık yatırımlarının önemine ve bu yatırımların vatandaşların yaşam kalitesine katkılarına değindi. Ancak Aldemir, toplantının büyük bir kısmını Filistin’de yaşanan insanlık dramına ayırdı.

Aldemir konuşmasında, "Bugün burada, Anadolu’nun medeniyet beşiği Tokat’ımıza yapılan sağlık yatırımlarının önemini ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesine olan katkılarını paylaşmak üzere toplandık. Ancak, gündemin acil ve önemli bir meselesi var ki, o da Filistin’de yaşanan insanlık dramıdır." diyerek söze başladı.Vekil Aldemir’den Sağlık Yatırımları Ve Filistin İçin Basın Toplantısı (0)Filistin’deki Durum ve Türkiye’nin Duruşu
Aldemir, Gazze’de 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarının 37 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine ve binlercesinin yaralanmasına yol açtığını belirtti. "1,5 milyondan fazla Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı. En son, Refah'ta ve Nusayrat’ta sivillerin kamp alanına yönelik düzenlenen saldırılarda en az 350 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı." dedi.

Aldemir, İsrail’in bu saldırıları "trajik bir hata" olarak savuşturmaya çalıştığını belirterek, "Karşımızda, masum sivilleri, kadınları ve çocukları hedef alan bir terör devleti var. Bizler, insan haklarına ve adaletin üstünlüğüne inanan bir millet olarak, mazlumun yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Türkiye’nin Filistin'in bağımsızlık ve adalet arayışında güçlü bir destekçi olmaya devam edeceğini vurguladı.Vekil Aldemir’den Sağlık Yatırımları Ve Filistin İçin Basın Toplantısı (2)Tokat’taki Sağlık Yatırımları ve Başarılar
Aldemir, Tokat’ın tarihi ve doğal güzelliklerinden de bahsederek, "Yılkı taylarının yemlendiği yer, Köroğlu atının gemlendiği yer, Huzurun, sükûnun demlendiği yer. Evliya Çelebi'nin 'alimler konağı, fazıllar yurdu ve şairler yatağı' olarak övdüğü, Mevlâna’nın 'Tokat’a Gitmek Gerek' dediği bir şehirdir." dedi.

Son 21 yılda Tokat’ta gerçekleştirilen sağlık yatırımlarını detaylandıran Aldemir, "2002-2024 yılları arasında ilimiz merkez ve ilçelerine yaklaşık 20 milyar TL’lik sağlık tesisi yatırımı yapılmıştır." dedi. Sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Aldemir, diyaliz cihazı sayısının 42’den 187’ye, 112 acil istasyonlarının 7’den 31’e, ambulans sayısının ise 10’dan 52’ye çıkarıldığını söyledi.

Ayrıca, Tokat’ta yeni projelerin de hayata geçirildiğini belirten Aldemir, "750 yataklı Şehir Hastanemizin arazi planlama ve proje çalışmaları aktif şekilde devam ediyor. Bu proje sayesinde bölge halkına modern ve kapsamlı sağlık hizmetleri sunulacak." dedi.

Yeni Sağlık Merkezleri ve Gelecek Projeler
Tokat’ta sağlık hizmetlerinin çıtasını sürekli yükselttiklerini ifade eden Aldemir, "2014 yılında hizmete açtığımız 50 ünitli Tokat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden sonra, Erbaa ve Turhal ilçelerinde de 20 ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri planladık." dedi. Ayrıca, 2002 yılından bu yana Tokat’ta aile hekimliği sistemine geçildiğini ve 13 Aile Sağlık Merkezi’nin hızla hizmete açıldığını belirtti.Vekil Aldemir’den Sağlık Yatırımları Ve Filistin İçin Basın Toplantısı (4)

Son olarak Aldemir, sağlık yatırımlarının Tokat’ın dünü, bugünü ve yarını arasında köprü kurduğunu ve Tokat’ı sağlık alanında bir marka şehir yapma yolunda ilerlediklerini vurguladı. Konuşmasını, "Yatırımlarımızın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı can-ı gönülden tebrik ediyor, hepinize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." diyerek tamamladı.