AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat’ta gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslar kapsamında teşkilat mensupları, esnaf temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programa; AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı ile başlayan Beyazıt, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Partinin yerel ve ulusal stratejilerinin ele alındığı toplantıda Beyazıt, Türkiye’nin son yıllarda katettiği mesafeyi verilerle paylaştı. Konuşmasında özellikle dış politikadaki kararlı duruşun ve millî savunma sanayiindeki yerlilik oranının artmasının Türkiye’yi küresel bir aktör haline getirdiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sosyal devlet anlayışının toplumun her kesimine ulaştığını belirten Beyazıt, "Eğitimden sağlığa, sosyal destek paketlerinden gençlik projelerine kadar her alanda vatandaşımızın yanındayız. Bizim siyasetimizin merkezinde insan vardır." diyerek teşkilat mensuplarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Sağlık ve Mimarlık Dünyasına Ziyaret
Milletvekili Beyazıt, Tokat’ın akademik ve teknik hafızasını temsil eden kurumları da ziyaret programına ekledi. İlk durak olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’ne giden Beyazıt, Başhekimlik görevine atanan Prof. Dr. Eyüp Çağatay Zengin ile bir araya geldi. Şehrin sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve üniversite hastanesinin bölgedeki stratejik önemi üzerine görüş alışverişinde bulunan Beyazıt, yeni yönetime başarı dileklerini iletti.
Ardından meslek örgütleri turuna devam eden Beyazıt, Mimarlar Odası Tokat Temsilciliği'ni ziyaret etti. Yeni seçilen Başkan Ercan Poyraz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, Tokat’ın kentsel dokusunun korunması, modern mimari projeler ve yerel yönetimlerle iş birliği süreçlerini değerlendirdi. Şehrin estetik ve teknik gelişiminde mimarların kritik bir rol oynadığını ifade eden Milletvekili, her türlü destek için kapılarının açık olduğunu belirtti.
Esnafın Sorunlarına Ankara’dan Anlık Çözüm
Ziyaretlerin en geniş kapsamlı bölümlerinden birini esnaf ve sanatkâr buluşmaları oluşturdu. Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcileriyle gerçekleştirilen ziyarette; Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Fehmi Çankaya, Terziler, Hazır Elbiseciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Murat Sarı, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail Aktaş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Aybek, Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Hüseyin Atasoy, Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Bekir Yurtbay, Minibüsçüler ve Midibüsçüler Odası Başkanı Ömer Yıldırım, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Doğan, Kahveciler ve İnternet Kafeciler Odası Başkanı Kemal Şimşek, Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, Elektrik ve Elektronik Teknisyenler Odası Başkanı Burak Aloğlu ve odaların yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelindi.







Tokat’taki 11 farklı meslek odasının başkanıyla bir araya gelen Beyazıt, ahilik kültürünün Tokat ekonomisinin temel taşı olduğunu vurguladı. Madeni sanatkârlardan terzilere, fırıncılardan şoförlere kadar geniş bir yelpazeyi temsil eden başkanlar; %50 sübvansiyonlu krediler, SGK yapılandırmaları ve vergi yükümlülükleri konusundaki taleplerini iletti.
Beyazıt, bu talepleri sadece not almakla kalmadı; ziyaret esnasında Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Şener’i telefonla arayarak Tokatlı esnafın finansmana erişim sıkıntılarını doğrudan iletti. Sorunların çözümü için bizzat takipçi olacağını ifade eden Beyazıt, "Esnafımız güçlüyse, Türkiye güçlüdür." dedi.
Köylerin Elektrik ve Ceza Sorunları Masaya Yatırıldı
Köy muhtarları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine gündeme gelen teknik aksaklıklar için Beyazıt, anında müdahale yöntemini seçti. Özellikle köylerdeki merkezi hoparlör sistemlerinin teknik mevzuat nedeniyle karşılaştığı cezai işlemler ve yeni aboneliklerdeki gecikmeler üzerine EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede;
1. Köy muhtarlıklarının hoparlör sistemleri nedeniyle mağduriyet yaşamaması için cezaların incelenmesi ve iptali,
2. Kırsal bölgelerdeki elektrik abonelik işlemlerinin bürokratik engellere takılmadan hızlandırılması konuları ele alındı. Başkan Yılmaz’dan sürecin hızlandırılması sözünü alan Beyazıt, bu müjdeleri toplantıdaki vatandaşlarla paylaştı.
Güvenlik, Eğitim ve Sivil Toplumla Güçlü İletişim
Şehrin huzur ve asayişine katkı sunan sivil toplum kuruluşlarını da unutmayan Beyazıt, Tokat Huzur ve Güvenliğini Destekleme Derneği’nin Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Yeniden başkan seçilen Erol Can’a tebriklerini sunarken, emniyet teşkilatı ile halk arasındaki köprüyü kuran bu tür derneklerin önemine değindi.
Günün bir diğer önemli durağı ise Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 Nolu Şube başkanlığı oldu. Şube Başkanı Şaban Ceylan ile eğitim camiasının beklentileri, öğretmenlerin talepleri ve sendikal çalışmalar hakkında detaylı bir sohbet gerçekleştiren Beyazıt, eğitimin Türkiye Yüzyılı vizyonundaki en büyük sermaye olduğunu hatırlattı.
Niksar ve Başçiftlik’te Kültür ve Turizm Turu
Hafta sonu mesaisini ilçelere ayıran Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat’ın tarihi ve turistik değerlerini yerinde inceledi. Niksar’da, Selçuklu ve Danişmendliler mirası olan tarihi Niksar Ulu Camii’nin restorasyon alanını gezen Beyazıt, çalışmaların aslına uygun şekilde titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Tarihi dokunun korunarak gelecek nesillere aktarılmasının bir vefa borcu olduğunu söyledi.
Kültürel incelemelerin ardından halkın coşkusuna ortak olmak için Başçiftlik ve Niksar Çamiçi Yaylası’ndaki şenliklere katıldı. 10. Kar Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde vatandaşlarla birlikte kar üzerinde zaman geçiren Beyazıt, bölgenin kış turizmi potansiyelini artırmak için projeler geliştirmeye devam edeceklerini müjdeledi. Tokat’ın her bir köşesinin ayrı bir cevher olduğunu belirten Beyazıt, "Hemşehrilerimizle gönül gönüle olmaya, Tokat için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." diyerek temaslarını noktaladı.






