Türkiye’de ata sporu olarak bilinip, sevilen, sayılan güreşte kıymetli bir isim vefat etti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3 dönem üst üste Başpehlivan olarak Altın Kemer’in ebedi sahibi olmayı başaran nadir isimlerden biri olan başpehlivan Aydın Demir 81 yaşında vefat ette. Aslen Kocaelili olan Aydın Demir son yolculuğunu uğurlandı. Güreşseverler rahmetli Aydın Demir için taziye mesajları yayınladılar.

KDV artışı mı yapıldı? Mehmet Şimşek ne dedi? KDV artışı mı yapıldı? Mehmet Şimşek ne dedi?

            Yağlı güreş dünyasının efsane isimlerinden ve başpehlivanı olan Aydın Demir bir süredir tedavi görmekteydi. Peki Aydın Demir kimdir?

Aydın Demir altın kemer dâhil birçok başarıya imza atmıştı. Toplamda 40 altın madalya, 50 gümüş madalya ve 40 kupaya sahipti. Güreşi bıraktıktan sonra hakemlik yaparak spor dünyasına hizmet etti. 1991 yılında kurulan Yağlı Güreş Komitesi'nde görev aldı ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kule hakemi olarak görev yaptı.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki evinde yaşamını yitiren "devlet sporcusu" unvanlı 81 yaşındaki başpehlivan Aydın Demir'in cenazesi toprağa verildi. Demir’in cenazesi Kayacık Mahallesi'ndeki Kayacık Camisi avlusuna getirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş'in katıldığı cenaze töreninde taziyeleri Demir'in eşi Nursel Demir kabul etti. Demir’in cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Karamürsel Belediye Mezarlığı'na defnedildi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1976, 1977 ve 1978 yıllarında 3 kez art arda başpehlivanlığı kazanan Demir, altın kemerin ebedi sahibi olmuştu.

Güreşseverler “Altın Kemerin ebedi sahibi Eski Başpehlivan Karamürselli Aydın DEMİR’in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınları ve yağlı güreş camiamıza baş sağlığı diliyoruz.” İfadeleriyle taziye mesajları yayınladılar.

Aydın Demir