Salih Ertaçoğlu yazdı.

Belediyemizin bazı çalışmalarını hemşehrilerimiz uygun görmemiştir.

Birçok konu medyamızda eleştiri konusu olmuştur.

Şehrimizin doğal güzellikleri vardır. Gıj Gıj bunlardan biridir.

Gecekonduların üzerinde yeşil dokuyu yok edecek bir yapılaşma Gıj Gıj’ın görüntüsünü bozacak, kirletecek ve daha tehlikelisi de yapılaşma, tarihi Gıj Gıj’ı yok edecektir. Yanlış bir uygulamadır. Vazgeçilmelidir.

Diğer bir konu. Yeşilırmak sağ ve sol güzergahlarındaki yapılaşmalardır. Köprü başından Atatürk Köprüsü, Asma Köprü benzinliklere kadar, karayolu ile ırmak arasındaki özel mülkiyetler rahmetli Başkanımız Hüdayi SAYIBAŞ döneminde bedelleri ödenerek belediyemize alınmış ve halkın istifadesine sunulmuştur. Kamu malı yapılmıştır. Bu bölge içerisinde Maliye Hazinesine geçen yerler olmuştur. İmar uygulamaları nedeniyle Hazine mallarının kamu yararı için Belediyelere bedelsiz devri imkanı varken, Sanayi karşısında özel mülkiyete konu edilerek bugün dar bir şeritte Yeşilırmak ile karayolları arasında çok çirkin bir yapılaşma yürekleri sızlatıyor. Çok yanlış uygulamadır.

Gümenek mesire yerimiz siyasi projelere kurban edilmiş, Tokatlı yıllarca Gümenek mesire yerinden mahrum bırakılmıştır.

Millet bahçesi yapılacak başka yer mi kalmadı? Güzelim Gümenek tahrip edilmiş durumdadır.

Şehirde yapılaşma alanı aranıyor. Yazıcıoğlu Kooperatifi ile Gümenek arası topoğrafik ve teknik nedenlerle çok uygun zemine sahiptir. Yapılaşma gelişme bu bölgede düşünülmelidir. Aynı zamanda Kuzey Çevre Yolu da büyük katkı sağlayacaktır.

Yazıcıoğlu ile Bedestenlioğlu yerleşimleri örnek alınmalıdır.

İçme suyu büyük sorundur. Kireçlidir. Mutlaka çözüm bulunmalıdır.

Sevgi ve saygılarımla...