OpenAI'nın kurucu üyelerinden biri olan Andrej Karpathy, şirketten ayrıldı. Karpathy, bugün yaptığı açıklamada, OpenAI'dan ayrıldığını ve bu kararın herhangi bir olayla ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Karpathy, açıklamasında ekibin güçlü olduğunu, insanların harika olduğunu ve şirketin yol haritasının çok heyecan verici olduğunu ifade etti. "Şu anda ki planım kişisel projelerim üzerinde çalışmak ve ne olacağını görmek" diyen Karpathy, ayrılığının nedenlerine dair detay vermedi.

OpenAI tarafından yapılan açıklamada da Karpathy'nin kişisel projelerine odaklanmak için şirketten ayrıldığı belirtildi. Ekip, Karpathy'nin geçmişteki katkılarından dolayı minnettar olduklarını dile getirdi ve Karpathy'nin sorumluluklarının başka bir araştırmacıya devredildiğini açıkladı. Ancak bu araştırmacının adı henüz verilmedi.

Vivo X100s Serisi, MediaTek Dimensity 9300 Plus İşlemcisiyle Güçleniyor! Vivo X100s Serisi, MediaTek Dimensity 9300 Plus İşlemcisiyle Güçleniyor!

Karpathy daha önce de şirketten ayrılmış ve daha sonra geri dönmüştü. 2017 yılında Tesla'ya katılan Karpathy, burada yapay zeka direktörü olarak görev yapmış ve Autopilot Vision ekibini yönetmişti. 5 yıl sonra, geçen temmuz ayında OpenAI ekibine geri dönen Karpathy'nin, şimdi tekrar ayrılması sektörde dikkat çekti.