Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Valiler Kararnamesi ile Van Valisi olarak atandı. Yeni Valimiz Numan Hatipoğlu oldu.

Tokat'ın her karışını adı gibi bilen ve birçok devlet yatırımının Tokat'a gelmesi için takibi elden bırakmayan Vali Ozan Balcı, bu şehirde gelmiş geçmiş en başarılı valilerden biridir. Prensip olarak devlet ricalini meşgul etmemek gerektiğine hep inandım.  Bu yüzden kendileri ile bir çay içmek nasip olmadı ancak her daim Vali Dr. Ozan Balcı'yı izledim ve başarılarını yazmaya çalıştım. Marifet iltifata tabidir. Vali Balcı, şehirdeki huzurda ve uyumda en önemli isimdi. Birçok konu da risk aldı. Siyasetçilerin yükünü çok hassas konular da bile kendi üzerine almaktan çekinmedi. Ne de olsa O bir Vali idi. Milletin gözünde devletin valisi özel bir yere sahiptir. Başarıları ve bizi biz yapan değerlere bağlılığı ele herkesin gönlünde yer edindi. Son yıllarda Tokat'a atanan devlet ricali tesadüfen gelmiyor, bunu iyi biliyorum.

Başarılı olacağı bilinen şehre marka değeri katacak ve derleyip toplayacak önemli isimler atanıyor. Tokat için bu tarihi bir fırsattır.  İnanıyorum ki şehrimizdeki bu uyumlu duruş; Tokat'ı ekonomiden tarıma, eğitimden turizme, hayvancılıktan kırsal kalkınmaya, üretimden ihracata her şeyini olumlu etkileyecek.

Göç veren değil, göç alan bir şehir olması hiç de hayal değil. Yeter ki buna inanılsın. Ülkesine ve milletine inananlar her başarının anahtarı olmuştur.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi.