Burhan Arar, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminin sonuçlarını değerlendirdi.

Belki de Türkiye tarihindeki en ilginç seçim yaşandı. Seçmen davranışının bu denli değişkenlik göstereceğini kimse beklemiyordu. Özellikle Anadolu'daki şehirlerde; birinciyi yıkmak için ikinci partiye yükleniş dikkatleri çekti. Algıyı iyi yöneten partiler, seçmenin yüklendiği siyasal tercih oldu. Her seçimde seçmene birşeyler vaad eden Ak Parti, bu seçimde emekliler başta olmak üzere hiç kimseye "vaad üzerinden seçim kazanma" yerine hiç bir vaatte bulunmadı. Sanki Ak Parti, vaatsiz olunca ne kadar oy alırızın hesabını yapmıştı. 2001'li yıllarda ülkenin şartlarında bir çare arayan seçmene ümit olan Ak Parti, bu seçimde ilginç bir sonuç yaşadı. Özellikle gençlere kendisini anlatamadı. Genç kesim orta ve üst kesimin Türkiye'sini bilmiyordu.

Son yıllardaki yüksek enflasyon, pahalılık, emekli maaşları ve kiralardaki yüksek artış sabırları taşırdı. Seçmenler yeni ümit arayışına girdi. İşte tam bu noktada , 4-5 yılda bir fırsat olan sandık ile Ak Parti'ye uyarı niteliğinde sarı kart gösterdi.

Zafer sarhoşu olan partiler için sınav yeni başlıyor. Başarılı olur iseler yolları açık. Türkiye'de yeni bir değişim ve siyasal dönüşüm de yaşanabilir. Seçmenin sarı kart ile uyarıp, "Seni uyarıyorum. Oyuna devam et ancak sorunları da düzelt." dedigini duyar gibiyiz. 

Ak Parti aslında kendisine kızan seçmenine yenildi.

Yeni seçilen tüm belediye başkanlarına, belediye meclisi ve il genel meclis üyerine başarılar dileriz.