Salih Ertaçoğlu, 31 Mart 2024 seçimleri sonuçları üzerine yazdı.

Genel mahalli idareler seçimleri Pazar günü yapıldı. Seçimlerin genelde olgunluk içerisinde geçmesi herkesi sevindirdi.

Belediye Başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, il genel meclisi üyelerimizi, mahale ve köy muhtarlarımızı seçtik.

Seçilen bütün Başkanlarımızı, meclis ve il genel meclisi üyelerimizi, muhtarlarımızı tebrik ediyor, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Görüş ve düşüncelerimi 30 yıla yakın süredir bu sütunlarda yazan olarak, bu seçimlerde hiçbir siyasi parti ve adayla ilgili yazım olmadı. Sadece İstanbul seçimlerinin ülke kaderini etkilemesi nedeniyle Ekrem İMAMOĞLU’nu destekleyen bir yazım olmuştu. Emekliler, çiftçiler, işçiler, işsizler, yönetimden memnun olmayanlar iktidara ağır bir ders verdi. Dersten alacaklı olanlar bakalım ne anlayacak?

Ayrıca Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayanlar, keyfi kararlarla toplumu rahatsız edenler, baskıcı zihniyete, ülkeyi bugün birçok sorunla boğuşturan tek adam sisteminde, yargının, yürütmenin ve yasamanın tek elde toplanmasının sonuçlarını yaşıyoruz. Parlamenter sisteme acilen dönülmesi sorunların çoğunu ortadan kaldıracaktır. Seçimde, Adalet, İçişleri, Dışişleri, Ulaştırma Bakanlarının, Bakan Yardımcılarının propoganda yapmış olmaları da hoş karşılanmamıştır. Kendilerini yıpratmışlardır.

Yerel medyamızda, zaman zaman güçlüye yaranmak amaçlı, diğer adayları yıpratıcı, küçük düşürücü yazılara tevessül edilmiş olmasını yakışıksız çirkin buluyorum.

Hele ülkemize malolmuş rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nu incitecek, iftira dolu yazıların hiçbir karşılığının olmadığı da sonuçla tescillenmiştir.

Valimiz bu şehre büyük hizmetler vermiştir.

Deprem bölgesi Tokat’ta ilk beton santralını Belediyemizle birlikte kurmuş, eğitim seferberliği, okullar kazandırılmıştır.

Halkla beraber, halkın içinde olmuş unutulmaz Valimize Allah’tan rahmetler diliyoruz.

Seçilen oğlu M. Kemal YAZICIOĞLU’na da başarılar.

Sevgi ve saygılarımla.