Cumhuriyet Halk Partisi Tokat’ta da güzel bir başarıya imza attı.

Toplamda 2’si ilçe belediyesi olmak üzere 7 belediye alan parti, önümüzdeki dönem için beklentileri artırdı. İl Genel Meclisi’ndeki 80 bine yakın oyu ile üçüncü olan parti, ilk hedef olarak yeniden ikinciliğe, ardından da birinci parti olmak için kolları sıvamalı.

Tokat İl merkezinde alınan 8 bin oy elbette yeterli değil.

Ama bu oyun alınmasında da büyük bir emek var. Tokat merkezdeki kemik oyunu korumayı başaran CHP, başta İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz olmak üzere, il-ilçe yönetimleri ile Kadın ve Gençlik Kollarının özverili çalışmalarıyla güzel bir performans sergilediler.

Özellikle Kadın ve Gençlik Kolları partiyi Tokat merkezde çok güzel temsil ettiler.

Milletvekili Kadim Durmaz da İl Genel Meclisi oyları için sergilediği seçim çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde topladı. Kadim Bey’in köy-belde-ilçe öznelinde yaptığı çalışmalar yurttaşlar tarafından da ilgiyle takip edildi.

Seçimi değerlendiren Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın sözleri de dikkat çekici.

Turhal adayları Mehmet Erdem Ural'ın herkesin kabul gördüğü bir aday olduğunu söyleyen Durmaz, Turhal'da bu olumlu durumun kırsalda da sonuç verdiğini belirtiyor.

Kadim Bey’in “Merkezi de alabilirdik ama olmadı. Bundan sonra eksiklerimizi değerlendirerek bugünden bir sonraki seçime hazırlanmaya başlayacağız” ifadeleri ise son derece olumlu bir bakış açısı.

Manisa, Uşak ve Amasya gibi demografik ve sosyolojik yapıları Tokat’a benzeyen şehirlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanlıklarını kazanması gerçekten Türkiye ve CHP adına büyük bir kazanım. Peki, bu neden Tokat’ta da olmasın?

Kadim Bey’in dediği gibi CHP teşkilatları bugünden başlayarak 2029 seçimlerinde Tokat Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmak için seferberlik ilan etmeli.  

Türkiye’nin içinden geçtiği derin ekonomik bunalım vatandaşları alternatif çözümlere yöneltiyor.

Hiç umulmadık sonuçların alınmasının nedeninde bu reel gerçek yatıyor.

Bu doğrultuda politikalar üreterek halka güven vermeye devam edecek bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yakaladığı rüzgârı bereketli yağmurlarla buluşturması gerekiyor şimdi.