-Memur ve memur emeklilerine 2018 ve 2019 yıllarında verilmesi düşünülen hükümet teklifi açıklandı.

-Teklife göre 2018’de %3 + %3 olmak üzere %6 zam 2019 yılı içinde yine yüzde üç + yüzde üç olmak üzere %6 zam uygun görülmüş.

-Hükümetin bu teklifine sendikalar karşı çıkmış “Kapalıyız” demişler.

-Enflasyonun resmi açıklamalara göre 0/10 civarında olduğu gerçek enflasyon olarak kabul edilse bile.

-Memur ve emeklilere 0/4’lük bir zarar peşin olarak yüklenmek isteniyor.

-Gerçek piyasa enflasyonun 0/15’lerde seyrettiği düşünüldüğünde memurun zararı %9 civarındadır.

-Yeni yılla birlikte yapılacak vergi, harç, içme suyu, elektrik, doğalgaz, ulaşım, eğitim zamlarıyla daha sene başlangıcında zarara sıkıntıya mahkum edilmektedir. Önceki maaş zamları da fiyasko olmuştu.

-Birde çalışan memurla aynı durumdaki emekli maaşı arasında korkunç fark doğmuştur. Neredeyse emekli maaşı yarı yarıya düşük durumdadır.

-Ekonominin durumu, piyasa şartlarını hiç mi hiç dikkate almayan unu tuzu kuru TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, açıklamış “Dünyada büyüyen üçüncü ülkeyiz” Sayın Hisarcıklıoğlu rüya görüyor olmalı. Çık esnafın tüccarın hali ne durumda bir gör. Banka borçlarını düzenli ödeyebiliyor mu, ödeyemiyor mu farkında mı ülkenin dış borcunun nerelere geldiğin’ den haberi varmı. Ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu ve önderi durumunda ki kuruluşun başkanı ülkeye gerçekleri, doğruları anlatmak yerine koltuğu korumak amaçlı herşeyi tozpembe gösterme çabası nedeniyle de gelinen durumun en büyük sorumlularındandır.

-Bir yerlere şirin görünüp zevahiri kurtarmak amaçlı açıklamalar hiçte hoş karşılanmıyor.

-Gerçekler lütfen görülsün çareler aransın.

-Al sana yüzde üç altı aylık zam harca harca bitmez diyen bir marketler zinciri varya aynen ona benzetiliyoruz, memurla adeta dalga geçilmekte.

Sevgi ve saygılarımla.