-Önceki yazımızda memur maaş zamları konusunu islemiştik.

-Dünkü tarih itibariyle sözleşmeye yetkili sendikanın başkanı ani bir kıvırma ile önüne uzatılan anlaşmayı imzalamıştır.

-Yeni düzenlemeye göre 2018 yılı için, %3,5+%4 2019 yılı içinde %4+%5 oranında zam kabul edilmiştir.

-Günümüzde resmi enflasyon 0/10 civarında olduğu dikkate alındığında peşinen 2018 yılına %2,5’luk bir kayıpla girilecektir.

-Bir yıl boyunca enflasyona ezilecek memur, memur emeklileri dul ve yetimlere senenin sonunda enflasyon farkı ödenecekmiş.

-Enflasyonu belirleyen TÜİK hesaplamadaki rakamları aşağı çeker, sepetten işine gelmeyen kalemleri çıkaranda TÜİK .

-Maaş zamları için 2015 yılında %4+%5 uygun görülmüş. Nedeni gayet açıktır. 2019 yılı 2018’den daha kötü olacak enflasyon daha yükselecektir. Enflasyonun piyasada 0/15’lerde seyrettiği dönemde %3+%3 uygulanıyorsa 2018-2019’da yaşanacak enflasyonu sizler hesap edin.

-Bir çift sözümüzde sözleşmeyi imzalayan sendikanın başkanına.

-Sözleşmeye otururken sendikacı odasıyla oturup, bir yerden talimat gelincede tıpış tıpış imzalamak sendikacı sıfatına yakışmaz.

-Milyonlarca emekliyi memuru ilgilendiren bir konuda bu kadar tutarsızlığın bir nedeni olmalıdır. Neden gayet açıktır. Kendisinden önceki sendika başkanına verilen paye, kendisine de verilecektir.

-Bu durumda düpedüz aldatmaca uyutmadır. Sendikalarına üye memurların bir değil birkaç kez düşünmeleri gerekir. Düşünemiyorlarsa kendilerine afiyet olsun.

-Birçok üyenin baskılar sonucu sendika değiştirmek durumunda bırakıldığı gerçeği de ortadadır. Gün gelecek bu sendika üyelerine ve diğer tüm memur ve emeklilerine attığı kazığın bedelini ödeyecektir.

-Şahsen de bir memur emeklisi olarak yetkili sendika başkanına hakkımı helal etmiyorum. Çünkü ben aldatılmalardan uyutulanlardan asla değilim.

-İnsanların geçimleri, yaşamlarıyla ilgili çok önemli hayati konularda yapılan yanlışlar asla unutulmaz, affedilmez.

Sevgi ve saygılarımla.