Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü ile Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında ulusal ve uluslararası projeler, eğitim faaliyetleri ve çeşitli çalışmaların yapılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Üniversite Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ tarafından imzalanan protokol 3 yıl süre ile geçerli olacak. Süre bitiminde tarafların olumlu geri bildirimi halinde 1 yıl süre ile uzatılacak.

İmzalanan protokol kapsamında eğitim ve iyileştirme kapsamında denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin boş zamanlarının yapılandırılarak verimli geçirmesini sağlamak var. Yükümlülerin toplumla bütünleşmesini destekleyerek cezaevi hayatı sonrası topluma adaptasyonun kolaylaştırmak, suç işlemesine neden olan etmenleri ortadan kaldırarak tekrar suç işlemelerinin önlenmek amacı taşıyor. Olumlu sosyal davranışlarını, ilgi alanlarını ve becerilerini geliştirerek uyumlu birey olmalarını sağlamak isteniyor. Yükümlülerin ilgi ve ihtiyaçları kapsamında eğitsel, sosyal ve kültürel ve sportif alanlarda yapılacak çalışmaları ile gerektiğinde denetimli serbestlik personeline eğitim desteği veriliyor.  Kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin kamu hizmeti yükümlülüklerin yerine getirilmesini ve ortak proje çalışmaları yürütülmesi sağlanıyor.

Ayrıca imzalanan protokol çerçevesinde Üniversitenin Tarımsal Araştırma ve Uygulama merkezinde yükümlülerin iş gücünden faydalanarak üretimi desteklemek, yükümlülere mesleki bilgi ve donanım kazandırıp kendi işlerini kurmaları amaçlandı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ ve Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat GÜLŞEN toplantı sonunda protokolden duydukları memnuniyetlerini belirterek yapılacak çalışmalarda başarı dileklerinde bulundular.

 

Muhabir: TE Bilisim