Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük'e yapılan silahlı saldırı Adana'da büyük endişe ve şok yaratırken, olayın detayları merak konusu oldu. Peki, Zeydan Karalar kimdir, kaç yaşında, nereli? Zeydan Karalar'a kim saldırdı, sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Zeydan Karalar kimdir?

Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde doğmuş, Türk mühendis ve siyasetçidir. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Adana'da tamamlamış ve 1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

Siyasi kariyerine 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu tarafından CHP Adana İl Başkanı olarak atanmasıyla başlamıştır. Daha sonra 2011 yılında yapılan CHP Adana İl Kongresi'nde başkanlığa seçilmiştir.

2014 Türkiye yerel seçimlerinde Seyhan Belediye Başkanı seçilen Karalar, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiş ve %53,69 oy oranıyla seçimi kazanarak 11 Nisan 2019'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlamıştır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük, belediye binasında silahlı bir saldırıya maruz kaldı. Güdük, vücuduna üç kurşun isabet etmesi sonucu ağır yaralandı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Olay, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde saat 12.30 civarında meydana geldi. Saldırganın belediye çalışanı olduğu iddia edildi ve ismi Mikail G. olarak açıklandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Halk TV'ye yaptığı açıklamada olayın şaşkınlık yarattığını belirterek, saldırganın belediye personeli olduğunu ve kendileri tarafından işe alındığını söyledi. Karalar, Güdük'ün durumunun kritik olduğunu ve olayın arkasında neyin olduğunu bilmediklerini ifade etti.

Saldırı sonucunda Güdük'ün vücuduna üç kurşun isabet ettiği ve olayın ardından polis ve sağlık ekibinin hızla müdahale ettiği belirtildi. Güdük, belediye yakınındaki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililer, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını açıkladılar.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırının bir alacak meselesi nedeniyle gerçekleştiğinin tespit edildiği ve şüphelinin emniyete teslim olduğu belirtildi. Saldırganın neden böyle bir eyleme giriştiği ve detaylarının soruşturma sonucunda ortaya çıkacağı bildirildi.