Çalıştaya Zile İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksek Okullar Koordinatörü Resul Gerçekçioğlu, ilçe meslek yüksekokulları müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve firma temsilcileri katıldı. Zile Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yavuz Açungil'in moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda, ilçenin eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve fakülte kurulması için stratejiler belirlendi.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, çalıştayın önemine vurgu yaparak, "Zile olarak eğitime ve öğrencilere verdiğimiz önemi biliyoruz. Bu çalıştay, ilçemizi daha yüksek öğrenim olanaklarına kavuşturmak adına atılan ilk önemli adımlardan biridir. Zile'ye yeni bir fakülte kazandırmak için sürekli çaba sarf ediyoruz ve bu çabanın meyvelerini almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksek Okullar Koordinatörü Resul Gerçekçioğlu ise, Zile'nin eğitimdeki potansiyelini değerlendirerek, ilçeye katkı sağlayacak bir fakültenin önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Çalıştayda belirlenen stratejiler doğrultusunda Zile'ye kazandırılacak yeni binalar ve fakülte ile ilgili detaylı planlamaların önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi