Manisalılara kartlı sayaca geçiş süreciyle ilgili müjde Manisalılara kartlı sayaca geçiş süreciyle ilgili müjde

Beşiktaş hisselerinde son zamanlarda yaşanan dalgalanmalar, piyasada büyük bir merak uyandırıyor. Peki, 2024 Beşiktaş hissesi neden düşüyor? İşte detaylar...

2024 Beşiktaş hissesi neden düşüyor?

Borsa İstanbul'da son zamanlarda Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJKAS) hisselerinde yaşanan çalkantılı dönemler dikkat çekiyor. Bir yıldan kısa bir süre önce 13 liradan işlem gören BJKAS hisseleri, beklenmedik bir yükselişle 90 liraya kadar çıkarak göz kamaştırmıştı. Ancak son iki haftada hisselerdeki düşüş, yatırımcıları endişelendiriyor.

Hisselerin 90 liradan 31 liraya kadar gerilemesi, piyasada spekülasyonlara neden oldu. Şirketin mali tablolarında veya iş anlaşmalarında herhangi bir olumsuz gelişme olmamasına rağmen, bu sert düşüşün arkasında hisse manipülasyonu olabileceği iddia ediliyor. Özellikle 10 işlem günü üst üste taban yapması, bu iddiaları güçlendiriyor.

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, yatırımcılar ve analistler bu durumun açıklığa kavuşturulmasını bekliyor. Özellikle hisse senedi piyasasında şeffaflığın ve güvenin sağlanması adına bu tür durumların netlik kazanması önem taşıyor.

Beşiktaş'ın piyasa değeri, bu ani yükselişle ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'yi geride bırakmıştı. Ancak son yaşanan düşüşle birlikte piyasa değeri önemli ölçüde azalarak yatırımcıların kaygılarını artırdı. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin piyasa değerlerinin ise bu dönemde nispeten sabit kaldığı gözlemleniyor.

Beşiktaş hisselerindeki bu belirsizlik, yatırımcıları ve piyasa analistlerini tedirgin ederken, SPK'dan gelecek açıklamaların piyasada yön belirleyici olması bekleniyor.