2024 yılı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) başvuruları, 31 Ocak 2024 Çarşamba günü başladı. Başvurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sağlanan çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilebilecek. Peki, 2024 yılı TUS başvuru tarihleri ne zaman, başvuru nasıl nerden yapılır? TUS sınavı başvuru ücreti ne kadar? TUS Nedir? İşte ayrıntılar...

2024 yılı TUS başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar, TUS başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından saat 10.00'dan itibaren yapabilecekler.

2024 yılı TUS başvuru tarihleri ne zaman?

TUS başvuruları, 31 Ocak 2024 Çarşamba günü başlamış olup, 8 Şubat 2024 Perşembe gününe kadar devam edecek. Bu tarihler arasında adaylar başvurularını gerçekleştirmelidirler.

2024 yılı TUS başvuru ücreti ne kadar?

2024 yılı TUS sınavı başvuru ücreti henüz belirlenmemiştir. Başvuru ücreti, 31 Ocak 2024 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yayınlanacak olan başvuru kılavuzu ile duyurulacaktır. Ancak geçtiğimiz yıl TUS Temel Tıp Bilimleri ile Kilinik Tıp Bilimleri başvuru ücretleri 450 TL olarak belirlenmişti.

TUS Nedir?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), yılda 2 kez düzenlenen ve tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Sınav, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere iki alt sınavdan oluşmaktadır. TUS, yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan bir branş seçme sınavıdır.

Tıp fakültesi mezunlarının yanı sıra, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olanlar da TUS sınavına başvuruda bulunabilirler. Bu sınav, sağlık alanındaki uzmanlık eğitimine hak kazanmak isteyen adaylar için kritik bir aşamadır.