Bürokrasinin hantal yapısının son yıllarda iyice değiştiği, pratik çözümlemelerle işlerin hızlandığı gözle görünür bir gerçek. Eskinin “bugün git, yarın gel” anlayışı terk edilmiş, bugün gelenin işi yarına bırakılmamaya başlanmış artık. Bürokrasinin tamamı olmasa da hatırı sayılır çoğunluğunda durum bu. İşleyiş hızlı olunca, memnuniyet de zirve yapıyor haliyle.

 

Eskiden Maliye ve Nüfus idaresi çokça şikâyetin olduğu yerlerdi. Hemen hemen herkesin işinin düştüğü bu iki kurumdaki hantallık yılların eseriydi. Esnaf maliyeciden korkar, maliyeci kendini kasar, sonuçta olan yine esnafa olurdu. Ama şimdilerde gelişen dünyanın ve teknolojinin geldiği son aşamayla işler tümüyle değişti, taşlar yerine oturdu. Maliyeci de esnaf da rahat nefes aldı.

 

Henüz kendisi ile tanışmadık ama Tokat Nüfus İdaresi Müdürü Ali Dağlıoğlu’nun çalışmaları da herkesin dilinde. Müdürlüğün çalışmalarının teknolojik olarak zirveye taşınmasından sonra beşeri münasebetlerin de iyileştiğini, kuruma gelen vatandaşların memnuniyet oranındaki yükseklikten anlıyoruz. Ali Dağlıoğlu’nun genç ve dinamik bir kişilik olması, enerjisini de işine yansıtması sonucunda ortaya müthiş bir başarı öyküsü çıkmış. Umarım en kısa sürede ziyaret ederek, kendisini yakından tanıma fırsatımız olacak.

 

İŞKUR İl Müdürü Bekir Fındık ise kelimenin tam anlamıyla Tokat İŞKUR’u “markalaştırdı”. Yeni binasında hizmet vermeye başlayan İŞKUR Tokat, genç istihdamı başta olmak üzere işe ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatıyor. Müdür Bekir Fındık’ın ve Tokat İŞKUR çalışanlarının özverili çalışmaları neticesinde bugün Tokat’ta binlerce istihdam sağlanmış durumda. Bundan birkaç yıl önce yazdığım bir köşe yazısında, “Köyde doğmuş, köyde doğup yetişmenin zorluklarıyla eğitim hayatını tamamlamış bir isimdir Bekir Fındık. İŞKUR gibi bir kurumda müdür olarak görev yapıyor olması, zorlukların içerisinden gelen biri olarak Tokat için büyük bir şanstır.” demiştim.

 

Bugün bu tespitlerimin haklılığını görmekten ziyadesiyle mutluyum. İŞKUR’u Tokat’ta markalaştıran Bekir Fındık ve ekibinin bu şehir için yaptığı her hayırlı iş için minnettarız.

 

Tokat, işte Ali Dağlıoğlu ve Bekir Fındık gibi bürokratlarıyla yükselecek, geleceğinin inşasını bu kıymetli isimlerle gerçekleştirecek. Şehrin bugün Vali Ozan Balcı’nın ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun liderliğinde yaşadığı “altın çağ”, kendisine ayak uyduran nitelikli bürokratlarıyla anlam buluyor. Burada adını anmadığım nice isimler daha var ki hepsinin kalbi Tokat için atıyor. Kurumlarındaki değişimler yaşadıkları “Tokat sevdası”nın net örnekleri olarak karşımızda duruyor.

 

Ezcümle: Allah sayılarını artırsın…