Amasya’da 2 işyeri alev alev yandı Amasya’da 2 işyeri alev alev yandı

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşanan fırtına, çatıların uçmasına ve bazı hasarlara neden oldu. Olayın meydana geldiği bölgedeki vatandaşlar, kopan çatı parçalarının çıkardığı sesi deprem olduğunu sanarak korku yaşadı. Polis ve itfaiye ekipleri, duruma müdahale etmek üzere alarma geçti ve bir süreliğine elektrik kesintisi yaşandı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde fırtınanın etkisiyle, park halindeki bir aracın üstüne bir binanın çatısından kopan saç ve kereste parçaları düştü. Bu durum, bölgede yaşayan Burhan Şahiner'in deprem olduğunu düşünmesine neden oldu. Şahiner, "Rüzgarın şiddetiyle gümleme sesi duyduk. Deprem oldu sandık. Dışarı kendimizi zor attık" şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarı Taner Öztürk, bir otomobilin çatının altında kaldığını belirterek, "Misafir bir uzman çavuş arkadaşımızın aracının üzerine çatı uçtu. Hasar gören araçta şans eseri kimse yoktu" dedi.

Yenidoğan Mahallesi'nde ise uçan çatı parçaları, bir bahçedeki ekmek fırınına zarar verdi. Fırının kullanılamaz hale gelmesi üzerine Hatice Korkmazer üzüntüsünü dile getirirken, Mustafa Korkmazer de yaşadığı şiddetli sese dikkat çekti. Korkmazer, "Bahçede çalışıyordum birden lastik patlaması gibi şiddetli ses geldi" şeklinde konuştu.