2. Lig Kırımızı Grup'ta 25'nci hafta maçları oynandı. Diyarbakır Stadyumu'nda gerçekleşen maçta Amedspor, 33 bin kişilik sahayı taraftarlarıyla doldurarak Uşakspor'u konuk etti. Amedspor Uşakspor maçının geniş özeti golleri ve önemli pozisyonları özet seyret… Amedspor Uşakspor gollerini izle youtube Amedspor 8 – 0 Uşakspor maç özeti ve golleri…

Maç özeti ve golleri

Maçın başlangıcında yapılan anma töreniyle 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler unutulmadı. 

İlk Yarı

Maçın başlama düdüğüyle birlikte sahada heyecan doruktaydı. İlk yarıya hızlı bir giriş yapan Amedspor, 11. dakikada Berk İsmail Ünsal'ın attığı golle öne geçti. Üstünlüğünü sürdüren Amedspor, 15. dakikada yine Berk İsmail Ünsal'ın fileleri havalandırmasıyla skoru 2-0'a getirdi.

Manisa’da indirimli su sevinci Manisa’da indirimli su sevinci

Ancak bu sevincin ardından üzücü bir olay yaşandı. Berk İsmail Ünsal, attığı gollerin ardından 31. Dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine yeni transfer Yakal Taylan oyuna dahil oldu. 
34. dakikada Uşakspor’dan İbrahim Çağrı Oğuz oyundan çıktı yerine Kerem Sercan Kara girdi.
35. dakikada Uşakspor’dan Eray Gürcan ve Halil Can Cemali oyundan çıktı yerine Emre Pehlivan ve Batuhan Berkay Fındık girdi.
43. dakikada Uşakspor’dan Oğulcan İnanç sarı kart gördü.
45+4’te maçta ilk yarı sona ererken Amedspor attığı 2 golle mücadeleyi önde kapattı.

İkinci yarı

Maçın ikinci yarısı oyuncu değişikliği ile başladı. 
46. dakikada Amedspor’dan Onur Karakabak ve  Abdullah Dıjlan Aydın oyundan çıktı yerine Erkan Sasa ve Serkan Odabaşoğlu girdi.
Maçın 54’ncü ve 57’nci dakikasında sahaya Çekdar Orhan çıktı ve ard arda 2 golü fileler ile buluşturdu. Böylece skor 4-0’a yükseldi.
58’nci dakikada iki takım da oyuncu değişikliğine gitti. Uşakspor’da emre Cam Geçgel çıktı Yusuf Çalık girdi. Amedspor’da ise Oktay Aydın çıktı Taşkın Çalış girdi.
63. dakikada Amed bir kez daha gol olup yağdı. 31. Dakikada oyuna giren yeni transfer Yakal Taylan meşin yuvarlağı kaleye yolladı ve skoru 5-0 yaptı.
65. dakikada Amedspor Taner Gümüş’ü oyundan aldı ve Yılmaz Ceylan’ı oyuna soktu.
69.dakikada Uşakspor Yusuf Cebeci’yi oyundan aldı ve Değer Mehmet Çakmak’ı oyuna soktu.
80. dakikada Vili Çetin Amedspor’un 6. Golünü attı.
Gol yağmuruna doymayan Amedspor 88. dakikada Yakal Taylan ile 7. Golünü buldu.
90+2’de Mert Çapar’ın golü ile Amedspor skoru 8-0’a taşıdı. 
90+3’te maçın hakemi son düdüğü çaldı.
Maç boyunca Amedspor taraftarları takımlarını coşkuyla destekledi. 
Amedspor'un bu galibiyeti, ligdeki mücadelesini sürdürdüğü Iğdır FK Spor'un liderlik koltuğunda oturduğu bir haftada geldi. İkinci sırada bulunan Kastamonuspor'a karşı yakaladığı fırsatı değerlendirmek isteyen Amedspor, bu maçı kazanarak üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmak için önemli bir adım attı.

Maçın ardından Amedspor taraftarları, takımlarının performansından memnun bir şekilde stadyumu terk etti. Bu galibiyetle Amedspor, ligdeki iddiasını sürdürerek önemli bir adım attı.