Dr. Mete Bayburtlu yazdı: "Aşk ve Yemek filmini izlemeye ve izlettirmeye davet ederek sözlerimizi bitirelim."
Çekimleri 7-8 ay önce ilimizde yapılan AŞK VE YEMEK filmi birkaç gün önce ülkemizde vizyona girdi. Küçük kızımız Beril’le, Tokat Karizma sinemasında izlediğim filmi şehrin tanıtımı açısından çok beğendiğimi ifade etmeliyim.
Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta ilimizde Tokat gastronomisiyle ilgili önemli çalışmalar ve çalıştaylar düzenlendi. Meşhur şeflerin ilimize gelmesi ile beraber başta Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olmak üzere Tokat Belediyesi, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Tokat Turizm Tanıtma Derneği, Başkent Tokatlılar Eğitim ve Kültür Derneği (BAŞTEK) katkılarıyla bu gastronomi çalıştaylarında yerel yemeklerimizin tanıtımı yapılmaya başlandı. Esasen gün yüzüne çıkmamış büyük bir yemek şaheseri olan, başta Tokat kebabı olmak üzere pek çok yerel yemeğimizin Türkiye ve dünyaya tanıtılması büyük önem arz etmektedir.
Bugün Urfa, Antep, Mardin gibi bölgelerde yerel yemekler ve bu yemeklerin yapıldığı baharatlar bütün dünyaya yayılmıştır. Bu şehirlere on milyonlarca dolarlık müthiş paralar girmekte, bu şehirlerden giden malzemelerle büyük şehirlerde yüzlerce lokanta açılmış bulunmaktadır. Böyle bir ortamda şehrimizin de gastronomi konusunda hak ettiği yerlere gelmesi en büyük dileğimizdir.
Son yıllarda Tokat mutfağı ilgi görmeye başlamış, yerel yemeklerimiz Türkiye gündeminde ön plana çıkmaya başlamıştır. İlimizden yetişen şefler ve yerel yemeklerimizin lezzeti, hak ettiği yeri bulma konusunda mesafe almaya başlamıştır.
GASTRONOMİ VE SİNEMA
İşte böyle bir ortamda aşk ve gastronomiyi buluşturan AŞK VE YEMEK filmi gerek Tokat gastronomisi ve gerekse ilimizin tarihi ve turistik özelliklerini ön plana getirmesi itibariyle büyük bir görevi yerine getirmektedir. Başta Tokat Belediyemiz olmak üzere, bu filmi düşünen, gerçekleştiren tüm şehir dinamiklerine müteşekkiriz. Filmin gerek şehrimizde ve ilçelerde ve gerekse Tokat dışında büyük bir izleyici kitlesiyle buluşması en büyük temennimizdir. Yolu Tokat’tan geçen ancak halen şehrimiz dışında olan, kalbi Tokat’ta kalmış tüm hemşehrilerimizi filmi seyretmeye, seyrettirmeye davet edelim. Son yıllarda ilimiz gastronomisine önemli hizmetleri olan hemşehriniz Adnan Şahin‘e teşekkür ediyoruz. Filmin gerek Tokat gastronomisi ve gerekse ilimizin turizminin gelişmesi yönünden önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Sofra restoranlarının sahibi Hüseyin Özer’in şehrimizde aşçılık okulu açma çalışmaları, ipek yolu üzerinde tarihi bir mekanın butik bir otel çevrilmesi, gastronomi çalıştayları ve bu filmin ilimiz için önemli bir kaldıraç görevi göreceğine inanıyor, inanmak istiyoruz. Halen çekimleri devam eden ON BEŞLİLER filmi de şehrimizin tanıtımına katkı sunacaktır. Bu yazıyı okuyan tüm hemşehrilerimizi, Aşk ve Yemek filmini izlemeye ve izlettirmeye davet ederek sözlerimizi bitirelim.
Dr. Mete BAYBURTLU