Haber: Mustafa Işık

2024 yılında yapılacak Yerel ve Mahalli seçimlerde Turhal’dan Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Yusuf Bayın Hürsöz’e yaptığı açıklamasında projelerinden bahsetti. Başkan Adayı Yusuf Bayın, Kapalı Hayvan Pazarı Projesi, GES Projesi ve Arıtma Tesisi gibi önemli projeleri Turhal’a kazandıracaklarını belirtti.  Turhal’a modern bir Stadyum kazandıracaklarını vurgulayan Bayın, Turhalspor’u eski günlerine kavuşturacaklarının altını çizdi. Sadece futbola destek olmayacaklarını ifade eden Başkan Adayı Yusuf Bayın, sporun her branşına katkı sağlayacaklarını söyledi. Turhal’da hizmet yükünü çekmek için, hizmet yarışında kendilerinin de var olduğunu göstermek için Bağımsız Belediye Adayı olduğunu hatırlatan Bayın, “ismimizle ve sadece Türk Bayrağı, rozetimizle sahaya indik, projelerimizi sunuyoruz. Projelerimizi anlatıyoruz, insanlarla hemhal içerisindeyiz. Bu bugün için değil, dün de böyleydi, Bugün de böyle yarında böyle olacak. Sadece seçimden seçime sahaya değil. 5 yıllık süre zarfında vatandaşın hizmetkârı olabilmenin, siyasetçilerin neler yapabilmesi için, sadece seçim zamanında insanların elini sıkmak değil, 5 yıl boyunca bu memleketin 7/24 hizmetkârı olmak için biz bu işe gönül koyduk, baş koyduk.” dedi.

Turhal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yusuf Bayın (1)-1

“PROJELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

Turhal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yusuf Bayın, “Projelerimizin içerisinde bugün itibariyle birinci etap unsuruyla paylaştık. Bu bizim en büyük problemlerimizden bir tanesi. Kazova'da bölgemizde yaşadığımız için tarım ve hayvancılık da memleketimiz ve ilçemiz anılıyor ama doğru düzgün bir kapalı hayvan pazarımızın olmamasından dolayı en büyük eksikliklerimizden bir tanesi. Kapalı hayvan pazarı projemiz var. Birinci önceliğimiz bu ikinci önceliğimiz, bizim en büyük giderlerimizden bir tanesi Belediyemizin 14 adet su kompası var. En büyük enerji buralara gidiyor ve aylık 2,6 Milyon TL fatura ödeniyor. Bununla beraber lisanslı bir GES projemiz var. Aylık 350.000 TL ödemeli, 2 yıl ödemesi bir şekilde bununla anlaşmalarını, görüşmelerini sağladık. Belediyemize 2 yılsonunda kasasında doğrudan 70.000.000 kalacak şekilde ve buradan gelen gerile de doğrudan bir beton santrali yapacağımızı, yani bunlar bizim belediyemizin ilk etapta memleketimizin ana eksikleri ve bir arıtma tesisimiz yok bizim mesela. Irmağımız var ama bir arıtma tesisi yok, organize sanayi getireceğiz, fabrikalar getireceğiz ama maalesef bunun altyapısı henüz hazır değil. Biz bu organize sanayi bölgemizi doldurabilmek için önce alt yapılarımızı ve eksik olan noktalarımızı giderip buraya Sanayicileri, yatırımcıları getirmenin ve işsizliğin göçün önüne geçebilmek için istihdam alanları yaratacağız.” şeklinde konuştu.

Turhal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yusuf Bayın (1)

“STADYUMU ve TURHALSPOR’UMUZU ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

Modern Stadyum ve Turhalspor hakkında da görüş bildiren Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yusuf Bayın, “1960 yılı itibariyle Orta Karadeniz bölgesinin tek çim sahası olan Turhal’ın şu anda maalesef bir sentetik sahaya mahkûm bırakılmasına gönlümüz el vermedi ve bunu Gençlik Spor bakanlığıyla görüşüp bir şekilde buraya için stadyumumuzu derhal yaptıracağız. Eski Turhalspor’umuzu eski günlerdeki gibi üçüncü lig gerekirse ikinci lig ve süper lige kadar biz destekleyeceğiz. Sporun her alanı, Bireysel, ferdi sporlar, kapalı spor branşları da dâhil olmak üzere biz burada spora bir altyapıya ciddi bir bütçe ayırdık. Bununla alakalı çalışmalarımızı hazırlandı. Ben de sporla profesyonel olarak uğraştığım için milli sporculuk da yaptım. Milli takım kademesine kadar da çıktığım için en azından Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim düsturuyla hareket ediyoruz. Bunun akabinde de spor tüm gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacağı gibi burada gençlerimizde bir nevi kahvehanelerde sağda solda biraz daha gezmemeleri için spora yönlendirmek açısından altyapıya önem vereceğiz.” açıklamasında bulundu.
Turhal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yusuf Bayın (2)