Tokat 1. Amatör Ligi’nde sezonun en büyük heyecanı yaklaşırken, gözler 10 Mayıs Pazar günü oynanacak Reşadiye Termalspor ile Yeşilyurt Belediyespor arasındaki final mücadelesine çevrildi. Final karşılaşması öncesinde Reşadiye Belediye Başkanı Ergül Ünal, gazeteci Mustafa Işık’a özel açıklamalarda bulundu. Yıllar önce kırmız-siyahlı ekipte teknik sorumlu olarak görev yapan Başkan Ünal, hem futbol adamı kimliğiyle hem de belediye başkanı olarak final maçına büyük heyecan duyduklarını ifade etti.

Başkan Ergül Ünal, açıklamalarında sadece şampiyonluk hedefinden değil; dostluk, kardeşlik, Fair-Play ruhu ve Tokat amatör futbolunun gelişiminden de söz etti. Reşadiye’de oluşan futbol atmosferine dikkat çeken Ünal, ilçede küçük yaştan yetişkinlere kadar herkesin takımına sahip çıktığını belirterek, “Bu şehirde gerçekten büyük bir kenetlenme var.” dedi.

“Yıllardır Sporun ve Sporcunun Yanında Oldunuz”
Konuşmasının başında gazeteci Mustafa Işık’a teşekkür eden Başkan Ünal, Tokat sporuna verilen desteğin önemli olduğunu söyledi. Yerel sporun gelişmesinde medya desteğinin büyük katkısı olduğunu belirten Ünal, “Mustafa kardeşim çok teşekkür ediyorum ben sana her şeyden önce. Sen yıllardır bizim için gerçekten sporun ve sporcunun yanında durarak çok kıymetli görevler yaptın, yapmaya da devam ediyorsun. Bütün Reşadiye halkı adına ben sana teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yerel sporun görünür hale gelmesinde yapılan haberlerin ve sporculara verilen moralin önemine dikkat çeken Ünal, özellikle genç sporcuların motivasyon açısından desteklenmesinin büyük değer taşıdığını söyledi.Whatsapp Image 2026 05 06 At 13.32.45“Şimdi Bir Futbolcu Kadar Heyecanlıyım”
Geçmişte uzun yıllar teknik sorumlu ve antrenör olarak görev yaptığını hatırlatan Başkan Ünal, final karşılaşmasını büyük bir heyecanla beklediklerini dile getirdiği açıklamasında, “Ben de sen de çok yakından takip ettin; uzun yıllar bizim Reşadiyespor’umuzun hocalığını, antrenörlüğünü yaptın. Şimdi de bir futbolcusu kadar, antrenörü kadar heyecanlıyım ve Pazar günkü maçı bekliyoruz.” dedi. Final maçının sadece iki takım açısından değil, Tokat amatör futbolu adına da önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Ünal, sezon boyunca ligde centilmence bir ortam oluştuğunu ifade etti.

Turhalspor’da Talihsiz Sakatlık! Kemal Çakı’nın Burnu Kırıldı
Turhalspor’da Talihsiz Sakatlık! Kemal Çakı’nın Burnu Kırıldı
İçeriği Görüntüle

“Reşadiye’de Müthiş Bir Kenetlenme Var”
Reşadiye Termalspor’un bu sezon büyük emeklerle finale yükseldiğini belirten Ergül Ünal, ilçede oluşan futbol heyecanının herkesi etkilediğini söyleyerek, “Reşadiye Termalspor bu sene iyi hazırlandı, iyi bir emek verdi. Sporcusundan hocasına, hocasından yöneticisine, halkına kadar burada müthiş bir teveccüh var vatandaşlar nezdinde de. En küçük okul öğrencisinden yetişkinine kadar bir hava var.” diye konuştu. İlçede günlerdir final maçının konuşulduğunu belirten Ünal, vatandaşların takıma büyük destek verdiğini ve bunun kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

“Hak Eden Kazansın”
Final maçının büyük çekişmeye sahne olacağını ifade eden Başkan Ünal, buna rağmen saha içerisinde centilmenliğin ön planda olması gerektiğini söyledi. “Ben her iki takıma da başarılar diliyorum. Önemli olan burada Tokat’ın kazanması, önemli olan burada herhangi bir sporcu yaralanması, zedelenmesi olmadan işin sonuna varmak. Başarı herkes başarı istiyor ama kimsenin hakkını yemeden olur inşallah.” dedi.

Hakemlerin de zor bir görev üstleneceğini belirten Ünal, “Ben bu arada hakemlerimize de başarılar diliyorum. Onların da işi zor olacak. İnşallah sporcularımız hakemlere karşı ön yargılı davranmadan sporun içinde kalarak onlara da saygı çerçevesinde maç içinde olurlar.” ifadelerini kullanarak futbolcuların hakem kararlarına saygılı olması gerektiğini ifade etti.685958332 122130630549053584 5290323966009102772 N“BAL Ligi İçin Asıl Zorlu Randevu Turhal Maçı”
Finalin ardından Bölgesel Amatör Lig hedefi için baraj maçının oynanacağını belirten Başkan Ünal, Tokat şampiyonu olacak takımın Turhal temsilcisiyle kritik bir mücadeleye çıkacağını söyledi. BAL Ligi’nin Reşadiye için büyük bir hedef olduğunu ifade eden Ünal, “Olur da BAL Ligi’ne çıkarsak bir altyapı var ilçede. Bu sadece sporcu açısından değil; taraftarıyla, vatandaşlarıyla, bizi Tokat’ta temsil eden hemşerilerimizle birlikte büyük bir istek var. İnşallah BAL’da olacağız diye düşünüyoruz.” sözleriyle ilçede bu konuda ciddi bir inanç bulunduğunu söyledi.

“Reşadiye’nin Sporcu Bir Geni Var”
Şampiyon olunamasa bile Reşadiye’de oluşan futbol heyecanının sona ermeyeceğini vurgulayan Başkan Ünal, “Şampiyon olamazsak bu heves, bu heyecan, bu kenetlenme bitmez. Sporcu bir geni var Reşadiye’nin. Biz Yeşilyurt Belediyespor kardeşlerimizi kutlarız ve bundan sonra daha başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya devam ederiz.” sözleriyle sporun sadece sonuç odaklı olmadığını uzun vadeli hedeflerinin güçlü bir spor kültürü oluşturmak olduğunu ifade etti.

“Küfür ve Çirkin Tezahürat Olmasın”
Final karşılaşması öncesi taraftarlara da çağrıda bulunan Başkan Ünal, Fair-Play ruhunun korunmasını istedi. “Reşadiye halkımızdan isteğim, Fair-Play ruhu içerisinde kalmalarıdır. Centilmenlik dışına asla çıkmamalarını istiyorum. Skor önemli ama skordan daha önemli şeyler var bizim için. Herhangi bir küfürdür, değişik tezahüratlardır; bunlar olmasın istiyorum. Bizde olmaması için elimizden geleni yapacağız. Sahada rakip olacağız ama Yeşilyurtlular da bizim kardeşimiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Chatgpt Image 7 May 2026 11 16 04

Muhabir: Mustafa Işık