- Gazetemizde ‘Analiz’ başlığı altında, Selim Yavuz isimli arkadaşımızın “Yaklaşan Yerel Seçimler ve Partilerimiz” yazısı iki gün devam etti.

- Yazıların ve tesbitlerin tamamına yakınına aynen katılanlardanım. Çok doğru ve hemşehrilerimizin beklentilerinide dile getiren bir yazıydı.

- Hayatının 40 yılını Belediyecilikle geçirmiş, emekli bir Belediyeci olarak bazı tespitleri, yaşanmış tecrübeleride saygı değer okuyucularımızla paylaşmayı uygun gördüm.

- Tokat Belediyemizde 1965’ten günümüze; Belediye Başkanlarımız, Mesrur Gürgenç, Hakkı Albayrakoğlu, Sermek Doğan Koç, İsmet Sraçoğlu, Hüdayi Sayıbaş, Nizamettin Aydın, Adnan Çiçek’tir.

- Rahmete kavuşmuş başkanlarımız; Mesrur Gürgenç 3 defa,

- İsmet Saraçoğlu 2 defa Belediye Başkanı seçilmişlerdir.

- Mesrur Gürgenç 1968 seçimlerini kazandığı halde, fahri olarak görev yaptığı Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü görevinden istifa etmemiş olması nedeniyle seçimi iptal edilmiştir. Mesut Gürgenç’in 4. seçim kazanmasıdır. Ebediyete kavuşan Belediye Başkanlarımıza Cenab-ı Allahtan rahmetler niyaz ediyorum.

- Şehrimizin gelişip kalkınmasında dönemlerindeki şartları en iyi kullanmış, hiçbir şaibeye maruz kalmadan Belediyemizi başarı ile idare etmişlerdir.

- Bunlardan iktidar partisine mensup olanlar olduğu gibi muhalefet partisinden seçilmiş başkanlarımızda olmuştur.

- Tabana dayalı, hemşehrilerinin tanıyarak destekledikleri adaylar başkan seçilmişlerdir.

- Belediyeler için “İktidardan seçilirse yardım gelir” düşüncesinin doğru olmadığını yaşayanlardanım.

- İdarecilik; Allah vergisi bir yetenektir.

- Elinizdekini en doğru şekilde adaletlice, eşitçe kullanırsanız, töhmetlere, şaibelere meydan vermediğiniz sürece başarı kendiliğinden oluşmaktadır.

- Erbaa’da Sayın Ahmet Yenihan 4. defa başkan seçilebiliyorsa bir hikmet vardır. 3 dönemden fazla süreside muhalefette geçmiştir. İktidar baskılarına rağmen.

- Reşadiye Belediye Başkanı Sayın Rafet Erdem ikinci defa muhalefet partisinden başkan seçilebilmiştir.

- Her türlü baskılara rağmen.

- 1994 yılında Turhal Belediye Başkanlığını Duran Evren kazanmıştı. Muhalefet belediyesiydi. On yıl birlikte çalışma imkanımız oldu.

- Belediyeyi teslim aldığımızda, bütçesi kadar borcu olan, hiçbir yatırım yapamamış, araçları bile hacizli, esnafın personele veresiye vermediği bir belediye idi.

- Personelin 15 aylık, 25 ikramiye alacağı vardı.

- Aldığımız tedbirler, yeniden yapılanma sonucu;

- Kısa sürede Turhal Belediyesi borcunu ödedi. Yatırımlar yaptı, çevrenin örnek Belediyesi oldu.

- Nüfusuda yüz binlere dayanmıştı.

- On yılın sadece 3 yılı iktidar partisi döneminde geçmişti.

- Turhal bugün bakıldığında nüfusu 60 binlere düşmüş borçlu bir Belediye ile karşı karşıya hemde iktidar partisinden.

- Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.

- Partilerin genel başkanları gelipte Belediye Başkanlığını yapmayacağına göre, hizmeti en çok kim yapar, halkla kim iç içe olur. Tercih nedeni olmalıdır. Güven esastır.

- Belediye seçimlerinde körü körüne particilik olmaz. Şehrin gelişip kalkınması amaç olmalıdır.

- Siyasi partiler adaylarını belirlerken çoğunluğun kabulleneceği, güven duyulacak hizmet edeceğine inanılan kişileri tercih etmelidir.

- Emanet ehli olana verilmelidir.

- Belediyecilik fedakarlık, çalışkanlık, özveri ister.

Sevgi ve saygılarımla.