Figen Yüksekdağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Figen Yüksekdağ hangi cezaevinde, ne yaptı? Figen Yüksekdağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Figen Yüksekdağ hangi cezaevinde, ne yaptı?

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Berat Albayrak'ın hayatı ve kariyeri, iş dünyasından siyasete uzanan yolculuğuyla dikkat çekiyor. Peki, Berat Albayrak boşandı mı? Berat Albayrak kimdir, kaç yaşında, eşi kimdir? İşte detaylar...

Berat Albayrak kimdir?

Türk siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinden biri olan Berat Albayrak, 21 Şubat 1978'de İstanbul'da dünyaya geldi. İş yaşamına atılmadan önce eğitimini tamamladı. Lise eğitimini Fatih Koleji'nde aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. Finans alanında yüksek lisans eğitimini New York'taki Pace Üniversitesi'nde tamamladı ve doktorasını Kadir Has Üniversitesi'nde aldı.

Kariyerine Çalık Holding bünyesinde başlayan Albayrak, finans direktörlüğü görevinin ardından holdingin genel müdürlüğüne kadar yükseldi. Daha sonra özel sektörden ayrılarak Sabah gazetesinde köşe yazarı olarak da görev aldı.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olarak adım atan Albayrak, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Ancak, 2018'de hazine ve maliye bakanlığı görevinden sağlık sorunları ve ailesiyle zaman geçirmek istemesi nedeniyle istifa etti.

Berat Albayrak'ın siyasi kariyeri boyunca çeşitli olaylara ve eleştirilere maruz kaldığı da biliniyor. Özellikle sahte bir fotoğraf skandalı ve ekonomik politikaları çerçevesinde tartışmalara yol açan birkaç konu öne çıkıyor. Bununla birlikte, özel hayatında Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evli olan Albayrak'ın dört çocuğu bulunuyor.

Berat Albayrak, Türk siyaset ve iş dünyasında önemli bir rol oynamış, ancak zaman zaman tartışmalara da konu olmuş bir isimdir.

Berat Albayrak boşandı mı?

Özel yaşamında da dikkat çeken bir figür olan Berat Albayrak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı Esra Erdoğan ile evlidir ve dört çocukları bulunmaktadır. Boşanma haberi ile ilgili resmi bir açıklama ya da haber bulunmamaktadır.