Adana'da son günlerde gündemi meşgul eden olaylardan biri, sahte avukatlık faaliyetleriyle adını duyuran Betül Sayıcı'nın tutuklanması oldu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sahte avukatlık kimliği ve cübbesiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanan Sayıcı, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Peki, sahte avukat Betül Sayıcı kimdir, kaç yaşındai nereli? İşte detaylar...

Yemekteyiz Ömer Faruk Şimşek nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Yemekteyiz Ömer Faruk Şimşek nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Sahte avukat Betül Sayıcı kimdir?

37 yaşındaki Betül Sayıcı'nın, eski avukat sevgilisine özenerek sahte avukatlık yapmaya başladığı ortaya çıktı. Kendisini avukat olarak tanıtarak birçok kişiyi dolandırmakla suçlanan Sayıcı, polisin takibi sonucunda adliyede avukat lokalinde yakalandı. Yapılan ev aramasında ise sahte avukatlık kimliği, ruhsatsız tabanca ve dolandırıcılıkta kullanılan çok sayıda adli evrak ele geçirildi.

Betül Sayıcı nasıl sahte avukat oldu?

Polis kayıtlarına göre daha önce 7 kez dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Betül Sayıcı'nın, avukatlık mesleğine eski sevgilisi olan bir avukatı özendikten sonra girdiğini ifade ettiği öğrenildi. Ancak, suçlamaları kabul etmeyerek sadece kişisel borçlarını ödemeyi planladığını savundu.

Betül Sayıcı'nın dolandırıcılık faaliyetlerinin detayları da gün yüzüne çıktı. Sahte avukat, devlet arazilerini 49 yıllığına kiralayabileceğini ve icradan otomobil satın alabileceğini iddia ederek insanları kandırmış.

Betül Sayıcı  tutklandı mı?

Şu ana kadar 4 kişiyi yaklaşık 3 milyon lira dolandırdığı belirtilen Betül Sayıcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili daha fazla kişinin mağdur olup olmadığını araştırdıklarını bildirdiler.