Tokat Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim öğretmenleri Kemal Özlü, Murat Gürler ve Mahmut Atik yazmış oldukları kitapları ile adlarından söz ettirdiler. Mahmut Atik’in seçmeli Yazılım Projesi ve seçmeli Programlama projesi kitabı, Kemal Özlü ve Murat Gürler’in iki yıllık emeklerinin sonucu ortak hazırladıkları OYUN PROGRAMLAMA kitabı, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Bilişim Teknoloji Alanı ders kitapları materyallerinde yerini aldı.

OKUL İDARESİNİN GURUR VESİLESİ

            Tokat Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsa Çabuk, Müdür Yardımcısı Levent Güner, Tokat Hürsöz gazetesine gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde okul öğretmenlerinin başarısından övgü ile söz ettiler. “Bu öğretmenlerimiz bu işin kitabını yazdılar” diyen İsa Çabuk, bilişim alanı ve oyun programlamada Tokat şehrinin sahip olduğu potansiyelin en güzel yansımalarına örnek olarak gösterdi.

TOKAT İLİ OYUN PROGRAMLAMADA TEMATİK OKUL DAHİ OLUŞTURABİLİR

            Tokat Hürsöz gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, Tokatlı öğretmenlerin başarısından haberdar olmanın ziyadesiyle mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bilhassa OYUN PROGRAMLAMA konusunun önemine değindi. Almanya gibi yaşlı nüfusun ağırlıklı olduğu bir ülkede gençlerin bilgisayar oyunlarına düşkünlüğünü fırsata dönüştürüp geliştirdikleri oyun programları ile dünya pazarında büyük bir pay aldığını dile getirdi. Türkiye gibi genç nüfusu çok daha fazla olan ülkenin gençlerinin oynadığı oyunları Türk öğretmenlerin programlamasının mutluğunu dile getirdi. Oyun programlamanın ALAN olmasını tavsiye etti. Böylesi kıymetli bilişim öğretmenlerinin varlığı aşikârken Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Bilişim Teknoloji Alanı gibi, Oyun Programlama için de ALAN açılmasını ve hatta bu alanda Tokat’ın potansiyelini daha da kıymetlendirecek şekilde başlı başına Tematik Okul olarak açılmasını gündeme getirebileceğini vurguladı. Tokat şehrinin, Milli Eğitim camiasının Tokat’taki kıymetli öğretmenlerin varlığı da ortadayken, Oyun Programlama üzerine gündem oluşturacak haberlere ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Paylaşım linki için tıklayın!