Trabzon'da görev yapan ve "Bombacı Mülayim01" rumuzuyla tanınan bir polis memurunun sosyal medya üzerinden Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu'nun eşi hakkında iddialı paylaşımları, gündeme bomba gibi düştü. Peki, Bitlis Bombacı Mülayim olayı nedir? Bombacı Mülayim kimdir, tutuklandı mı? İşte detaylar...

Bitlis Bombacı Mülayim olayı nedir?

Kemal Sunal'ın unutulmaz film karakteri Bombacı Mülayim ismi bugün en çok aratılanlar arasında yer aldı. Emniyet içindeki bir köstebeğin 'Bombacı Mülayim' kod adıyla Twitter'dan paylaşımlar yapması ortalığı haraketlendirdi.

Bombacı Mülayim rumuzlu polis memuru, Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu'nun, terörle mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetleri, emniyet hizmetlerine tahsis edilen sivil aracı ve polis memuru olan eşinin görev yerini paylaşınca dikkatleri üzerine çekti.

Polis memurunun sosyal medyada yaptığı paylaşım, kısa sürede ilgili birimler tarafından dikkate alındı. Mesajda, Bitlis İl Emniyet Müdürü ve eşine yönelik eleştiriler yer alıyordu. Bu durum, emniyet teşkilatı içinde geniş çaplı bir tartışma başlattı.

Pazar günü başlayan süreçte, eleştirilen Emniyet Müdürü hakkında bazı önlemler alındı. Bunun üzerine, Terörle Mücadele Şubesi (TEM) bünyesinden bir komiser ve bir polis, olayın geçtiği Trabzon'a hareket etti. Trabzon'dan alınan arama kararı doğrultusunda, söz konusu polis memuru için ek gözaltı süresi sağlandı.

Polis memurunun "Bombacı Mülayim" adıyla bilinen sosyal medya hesabı kapatıldı. 

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, olayla ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. Bakan, polis memurunun hukukunu koruyacaklarını ve adaletin sağlanması için gereken adımları atacaklarını belirtti. Ayrıca, içişleri bakanının da bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini vurguladı.

Bombacı Mülayim kimdir, tutuklandı mı?

Bitlis Valiliği'nin açıklamasına göre, "Bombacı Mülayim01" adlı kullanıcının gerçek kimliği Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru V. K. olarak tespit edildi. Bu durum üzerine Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla V. K., 15 Nisan 2024 tarihinde Trabzon'da yakalandı ve gözaltına alındı. Gözaltına alınan polis memurunun üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda birçok dijital materyale el konuldu.

Yapılan incelemelerde, V. K.'nın özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakı arşivlediği belirlendi. Bu evrakların içeriği ve amacı henüz netlik kazanmazken, yapılan araştırmalar sonucunda V. K.'nın, hukuki yardım adı altında para talep ettiği ve birçok mağdurdan para aldığı ortaya çıktı.

Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı

Ayrıca, V. K.'nın Bitlis ile ilgili asılsız bilgiler aktardığı tespit edilen diğer polis memurları S. B. ve O. Z. da gözaltına alındı. Bu polis memurlarının da soruşturma işlemleri devam etmektedir.