Borsa İstanbul, 17 Nisan 2024 tarihinde yaşanan düşüşle dikkatleri çekti. Peki, Borsa Neden Düştü? 17 Nisan borsa neden düşüyor? İşte detaylar...

Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı

Borsa Neden Düştü?

Borsa İstanbul, 16 Nisan 2024 tarihinde düşüşle tamamladı. Günü yüzde 1,36'lık bir değer kaybıyla, 9.548,09 puandan kapattı. Bu düşüşün ardında yatan nedenler arasında, küresel pay piyasalarında Orta Doğu'da devam eden gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek tutma eğiliminde olabileceğine dair endişeler öne çıktı.

Analistler, bu negatif seyirde IMF ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'nın da etkili olduğunu belirtti. Toplantılara Türkiye'yi temsilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılacağı, ona Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın eşlik edeceği ifade edildi.

Yarın ise yurt içinde ödemeler dengesi, yurt dışında ise Fed'in "Bej Kitap" raporu, Japonya'da dış ticaret dengesi, Avro Bölgesi'nde ve İngiltere'de enflasyonun yakından takip edileceği belirtildi. Teknik açıdan ise BIST 100 endeksinde 9.500 ve 9.400 puan seviyelerinin destek, 9.700 ve 9.800 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğu vurgulandı.