Bugün Amerika verilerinin açıklaması var, Türkiye saati olarak 15.00’te açıklanacak

Değerli borsa sevdalı arkadaşlarımız,  birçok hisse bilançoları fiyatlamaya başladı.

Perşembe günü piyasalara düşen ve aslı astarı olmadığı görülen SİHA’mızın düştüğü haberleriyle borsamız bir düşüş yaşadı. İsviçre’nin NATO üyeliği ve Ermeni Karabağ meselesi de bizim borsamızı doğrudan etkileyen bir durum. Bu gibi havalarda borsa yatırımcısının sakin kalması ve hatta ekranları kapatıp sabırla beklemesi gerekir. Testere piyasası dediğimiz bu gibi ortamlarda korku yaratarak küçük yatırımcıyı silkelemek hedeflenir. Günü birlik alım satımdan uzak kalarak elinizdeki hisseleri vermemiş olursunuz.

Bilanço dönemine kadar bu tarz  haberler olacaktır.

Bugün Amerika verilerinin açıklaması var, Türkiye saati olarak 15.00’te açıklanacak. Büyük bir ihtimalle beklenenin altında gelmesi doları aşağı çekip, ons altını ve borsayı yukarı taşıyacaktır. Borsada hikayesi olan ve bilançoları iyi gelecek olan hisselerde kalırsanız, bu enflasyonist ortamda paranızı korumuş olursunuz.

BEŞİKTAŞ’TA YAŞANANLAR TESİRLİ OLUYOR

Borsada yer alan Beşiktaş JK.’de ligde ve Avrupa maçlarında olumsuz kötü sonuçlar, Teknik Direktör Şenol Güneş’in istifası ve Yönetim Kurulu’nun kongre kararı haberleri İMKB’de BJK hisselerinde bir düşüş yaşattığı görülüyor. Bu tür düşüşler her zaman bir alım fırsatı olarak karşımıza çıkar.

Haftaya hisse bazlı değerlendirme yaparız. Haliyle bu verilerin yatırım tavsiyesi içermediğini de vurgulamalıyım. Sevgi ve saygılarımla.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ